פילה בורי בתבשיל עגבניות
מנה עיקרית של דג עם המון שום, עגבניות מנומרות בעלות טעם עמוק, וכמובן- שפע עשבי תיבול. השף אבי ביטון מציע רק לא לשכוח לנגב עם לחם וטחינה ולהתמוגג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 פילטים של בורי (כל אחד במשקל של כ-200 גרם)
- 16 עגבניות שרי מנומרות חצויות
- 1/2 כוס שמן זית
- 15 שיני שום פרוסות
- 2 ענפי טימין
- חצי גבעול רוזמרין
- 4 פרוסות לימון עם הקליפה
- צרור כוסברה
- כוס יין לבן
- מלח
- פלפל
- כפית שטוחה סוכר
- להגשה:
- חלה טריה / לחם אחיד
- טחינה
- יוגורט עיזים
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. במחבת או סיר סוטאז' מחממים שמן זית. מוסיפים עגבניות, סוכר, טימין, רוזמרין ויין לבן.
- 2. מתבלים במלח ופלפל את הדגים ומשמנים. מוסיפים למחבת. מוסיפים 4 פלחי לימון.
- 3. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה.
- 4. מבשלים כ-10-12 דקות בחום גבוה ומתחילים לאכול.
- 5. מזלפים טחינה ויוגורט עיזים על הדג ומעט שמן זית. מגישים עם הלחם.