פילה בורי בתבשיל עגבניות

מנה עיקרית של דג עם המון שום, עגבניות מנומרות בעלות טעם עמוק, וכמובן- שפע עשבי תיבול. השף אבי ביטון מציע רק לא לשכוח לנגב עם לחם וטחינה ולהתמוגג.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 פילטים של בורי (כל אחד במשקל של כ-200 גרם)
  • 16 עגבניות שרי מנומרות חצויות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 15 שיני שום פרוסות
  • 2 ענפי טימין
  • חצי גבעול רוזמרין
  • 4 פרוסות לימון עם הקליפה
  • צרור כוסברה
  • כוס יין לבן
  • מלח
  • פלפל
  • כפית שטוחה סוכר
  • להגשה:
  • חלה טריה / לחם אחיד
  • טחינה
  • יוגורט עיזים
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. במחבת או סיר סוטאז' מחממים שמן זית. מוסיפים עגבניות, סוכר, טימין, רוזמרין ויין לבן.
  • 2. מתבלים במלח ופלפל את הדגים ומשמנים. מוסיפים למחבת. מוסיפים 4 פלחי לימון.
  • 3. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה.
  • 4. מבשלים כ-10-12 דקות בחום גבוה ומתחילים לאכול.
  • 5. מזלפים טחינה ויוגורט עיזים על הדג ומעט שמן זית. מגישים עם הלחם.
  • פותחים שולחן ישראלי: פילה בורי בתבשיל עגבניות מנומרות

  • חריימה עם פפריקה וכוסברה

  • קציצות בורי ברוטב פלפלים

  • סינייה בורי

  • קציצות מעקודה עם טונה

  • ספרינג רול במילוי דג ועשבים

  • קציצות דג ים בארטישוק

  • ברבוניות ממולאות מטוגנות

  • פילה לברק בכוסברה ושום

  • פילה לברק בחמאת עגבניות

  • תבשיל עסידה ברינגה

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

  • קציצות בורי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully