וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סינייה בורי

השף עמוס שיאון מהלנה בנמל קיסריה מכין סנייה בורי

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה

סיניה בורי. נמרוד סונדרס
סיניה בורי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 פילטים של בורי בגודל בינוני
  • צרור טימין (רצוי לימוני)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס טחינה, שהכנתם מראש, לא סמיכה מדי
  • מלח
  • לתבשיל הירק:
  • 1 צרור מנגולד קצוץ ומופרד לעלים ולגבעולים
  • 1 חבילת עלי תרד
  • 3 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות בהרט איכותי
  • 1/3 מקל קינמון
  • 2 תרמילי הל
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • לקישוט:
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את תבשיל הירק: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  • 2. מוסיפים את גבעולי המנגולד והשום ומטגנים גם אותם.
  • 3. מוסיפים לסיר את כל התבלינים והדבש, ומערבבים היטב. מוסיפים את עלי המנגולד והתרד, ומאדים עד שהעלים הופכים לתבשיל.
  • 4. מכינים את הדגים: צורבים את הפילטים של הבורי על צדו של העור למשך כ-3 דקות, עד שהוא נראה פריך. מתבלים בטימין ובמלח והופכים לצד השני לכחצי דקה.
  • 5. מרכיבים את המנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית שכבה יפה של תבשיל מנגולד. על התבשיל מניחים את הדג, על צדו של העור. יוצקים טחינה באופן שווה על כל התבנית, ומכניסים לתנור החם לכ-4 דקות, עד שהטחינה מוקרמת והדג מוכן באופן מושלם.
  • 6. מוציאים מהתנור, יוצקים מעט שמן זית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.
  • מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully