- 1. מכינים את תבשיל הירק: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
-
- 2. מוסיפים את גבעולי המנגולד והשום ומטגנים גם אותם.
-
- 3. מוסיפים לסיר את כל התבלינים והדבש, ומערבבים היטב. מוסיפים את עלי המנגולד והתרד, ומאדים עד שהעלים הופכים לתבשיל.
-
- 4. מכינים את הדגים: צורבים את הפילטים של הבורי על צדו של העור למשך כ-3 דקות, עד שהוא נראה פריך. מתבלים בטימין ובמלח והופכים לצד השני לכחצי דקה.
-
- 5. מרכיבים את המנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית שכבה יפה של תבשיל מנגולד. על התבשיל מניחים את הדג, על צדו של העור. יוצקים טחינה באופן שווה על כל התבנית, ומכניסים לתנור החם לכ-4 דקות, עד שהטחינה מוקרמת והדג מוכן באופן מושלם.
-
- 6. מוציאים מהתנור, יוצקים מעט שמן זית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.
-
- מומלץ להגיש לצד אורז לבן.