חריימה בלימונים כבושים
חריימה טוב תלוי הרבה ברוטב שלו. עידן מצנר לוקח חצי קילו של לימונים כבושים להעשרת הטעם החמצמץ, וממליץ להוסיף גם פלפל חריף להשלמת החגיגה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג דג, חתוך לסטייקים עם העצם (מוסר ים, לוקוס, אינטיאס וכו').
- ½ ק"ג (4 כוסות) לימונים כבושים
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 כף סוכר
- 1 כוס ציר דגים/מים
- חופן כוסברה להגשה
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם מעט שמן מטגנים קלות את פרוסות השום, מוסיפים את הלימונים הכבושים וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
- 2. מוסיפים למחבת את הפלפל החריף, הפפריקה, הסוכר וגרגירי החומוס. מערבבים, מוסיפים ציר דגים ומביאים לרתיחה.
- 3. מוסיפים לסיר את הדגים ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
- 4. להגשה מעבירים לצלחת יפה ומפזרים מעל מעט כוסברה.