וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג על יוגורט חם עם זעתר

פילה של מוסר טרי, המונח על יוגורט חם, כמיטב המסורת של המטבח הערבי, יחד עם טעמים חזקים של זעתר, של לימון כבוש ושל לוביה... מה עוד אפשר לבקש?

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה

מתכונים ירושלמים בפופינה. אפיק גבאי
מתכונים ירושלמים בפופינה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 מנות פילה מוסר (או דג אחר, מומלץ כ-200 גרם לסועד)
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית עלי זעתר קצוצים
  • 400 מ"ל יוגורט לשתייה
  • 2 כוסות שעועית לוביה מבושלת
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. במגש עם נייר אפייה מסדרים את נתחי הדג כשצד העור כלפי מטה. מפזרים על הדגים מעט מלח ופלפל וכף שמן זית.
  • 2. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-8 דקות או עד שהדג מוכן.
  • 3. בסיר או מחבת קטנה מחממים על אש נמוכה מאוד את היוגורט עם זעתר, מלח ופלפל.
  • 4. בקערה מערבבים את הלוביה ישר אחרי הסינון ממי הבישול, או כשהיא חמה, יחד עם הלימון הכבוש 4 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  • 5. בצלחת הגשה מסדרים את היוגורט החם ועליו את סלט הלוביה. מעל הכל מניחים את הדג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully