קציצות דגים על סלט לוביה
קציצות הדגים הללו אווריריות מאוד, בעיקר הודות לפרוסות הלחם המושרות בחלב. מה שנותן את העומק למנה הוא סלט הלוביה המצוין, שמגיע לצידן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- לקציצות:
- 1 ק"ג פילה מוסר ים נקי מעור ועצמות
- 1/2 צרור אורגנו, מופרד לעלים
- מיץ מ-2 עגבניות
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 2 פרוסות לחם לבן ישן שהושרה בחלב
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פלפל שאטה
- גרידה מלימון אחד
- לסלט הלוביה:
- 1/2 ק"ג לוביה שהושרתה כל הלילה במים קרים
- 2 בצלים סגולים קצוצים דק
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. מסננים את הלוביה ומבשלים אותה במים חדשים כשעה וחצי-שעתיים, עד שהיא מתרככת אך לא מתפוררת.
- 2. מסננים ומערבבים עם שאר מרכיבי הסלט.
- 3. מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה, ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
- 4. מטגנים במחבת, על אש גבוהה, עד שהקציצות מוכנות.
- 5. מגישים על אורז לבן, עם סלט הלוביה בצד.