קציצות דגים על סלט לוביה

קציצות הדגים הללו אווריריות מאוד, בעיקר הודות לפרוסות הלחם המושרות בחלב. מה שנותן את העומק למנה הוא סלט הלוביה המצוין, שמגיע לצידן.

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה!
קציצות דגים של גדרה 26

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • לקציצות:
  • 1 ק"ג פילה מוסר ים נקי מעור ועצמות
  • 1/2 צרור אורגנו, מופרד לעלים
  • מיץ מ-2 עגבניות
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 2 פרוסות לחם לבן ישן שהושרה בחלב
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פלפל שאטה
  • גרידה מלימון אחד
  • לסלט הלוביה:
  • 1/2 ק"ג לוביה שהושרתה כל הלילה במים קרים
  • 2 בצלים סגולים קצוצים דק
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. מסננים את הלוביה ומבשלים אותה במים חדשים כשעה וחצי-שעתיים, עד שהיא מתרככת אך לא מתפוררת.
  • 2. מסננים ומערבבים עם שאר מרכיבי הסלט.
  • 3. מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה, ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
  • 4. מטגנים במחבת, על אש גבוהה, עד שהקציצות מוכנות.
  • 5. מגישים על אורז לבן, עם סלט הלוביה בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully