קציצות דגים על סלט לוביה
קציצות הדגים הללו אווריריות מאוד, בעיקר הודות לפרוסות הלחם המושרות בחלב. מה שנותן את העומק למנה הוא סלט הלוביה המצוין, שמגיע לצידן.
קציצות דגים של גדרה 26 (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-6 מנות:
- לקציצות:
- 1 ק"ג פילה מוסר ים נקי מעור ועצמות
- 1/2 צרור אורגנו, מופרד לעלים
- מיץ מ-2 עגבניות
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 2 פרוסות לחם לבן ישן שהושרה בחלב
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פלפל שאטה
- גרידה מלימון אחד
- לסלט הלוביה:
- 1/2 ק"ג לוביה שהושרתה כל הלילה במים קרים
- 2 בצלים סגולים קצוצים דק
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 1. מסננים את הלוביה ומבשלים אותה במים חדשים כשעה וחצי-שעתיים, עד שהיא מתרככת אך לא מתפוררת.
- 2. מסננים ומערבבים עם שאר מרכיבי הסלט.
- 3. מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה, ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
- 4. מטגנים במחבת, על אש גבוהה, עד שהקציצות מוכנות.
- 5. מגישים על אורז לבן, עם סלט הלוביה בצד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה