כדורי דג פיקנטי
השף של "אל גאוצ'ו", הלא הוא יצחק פיינשטיין, עם כדורי דגים שמקבלים נשיכה פיקנטית, הודות לצ'ילי, ולפפריקה החריפה שממלאת את הרוטב באדמומיות פיקנטית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 ג' דג טחון (דניס, אמנון, לוקוס או מרלוזה)
- 4 גזרים
- 3 בצלים בגודל בינוני
- 2 תפוחי אדמה קלופים
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
- תבלינים לפי הטעם: מלח ,פלפל שחור, מעט כמון
- 4-6 כפות שטוחות פירורי לחם/תפו"א טחון (חי)
- צ'ילי (לפי אהבת החריפות)
- לרוטב:
- 1 כוס רסק עגבניות
- 1 כף סוכר
- 4 כפות שמן
- 2 לימונים שטופים היטב ופרוסים דק
- 1 כוס מים
- 1 כף שום כתוש
- 4 כפיות מלח
- פפריקה חריפה לפי הטעם
- 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את כל הירקות ומניחים במסננת למשך 10 דקות.
- מוסיפים את הירקות הטחונים לדג הטחון מתבלים ומערבבים היטב.
- 2. לרוטב: מחממים בסיר את השמן מוסיפים את השום ומאדים מעט, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב מוסיפים את התבלינים ואת המים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מנמיכים את האש ומוסיפים את עלי הסלרי.
- 3. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל אחיד של תערובת הדגים ומניחים בזהירות לתוך הרוטב, מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה. מגישים חם או קר.