וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדרת לוקוס

דג לוקוס שלם, המונח בתוך קדרה עם ירקות שורש, יין לבן ועשבי תיבול. מה כבר יכול להשתבש? מתכון של השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קדירת לוקוס עם ירקות שורש.
קדירת לוקוס עם ירקות שורש

מצרכים למתכון

  • לוקוס שלם
  • שמן זית
  • שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
  • שומר חתוך גס
  • מקל סלרי חתוך גס
  • ראש שום חצוי
  • לימון חתוך לשמיניות או קוביות גסות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 7 ענפי טימין
  • 4 ענפי רוזמרין
  • ½ כוס יין לבן
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
  • 2. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 3. מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
  • 4. כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות.
  • 5. מפזרים את ענפי הטימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.
  • 7. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully