קדרת לוקוס

דג לוקוס שלם, המונח בתוך קדרה עם ירקות שורש, יין לבן ועשבי תיבול. מה כבר יכול להשתבש? מתכון של השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
קדירת לוקוס עם ירקות שורש.
קדירת לוקוס עם ירקות שורש

מצרכים

  • לוקוס שלם
  • שמן זית
  • שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
  • שומר חתוך גס
  • מקל סלרי חתוך גס
  • ראש שום חצוי
  • לימון חתוך לשמיניות או קוביות גסות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 7 ענפי טימין
  • 4 ענפי רוזמרין
  • ½ כוס יין לבן
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
  • 2. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 3. מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
  • 4. כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות.
  • 5. מפזרים את ענפי הטימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.
  • 7. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully