קדרת לוקוס
דג לוקוס שלם, המונח בתוך קדרה עם ירקות שורש, יין לבן ועשבי תיבול. מה כבר יכול להשתבש? מתכון של השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לוקוס שלם
- שמן זית
- שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
- שומר חתוך גס
- מקל סלרי חתוך גס
- ראש שום חצוי
- לימון חתוך לשמיניות או קוביות גסות
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית זרעי חרדל
- 7 ענפי טימין
- 4 ענפי רוזמרין
- ½ כוס יין לבן
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
- 2. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- 3. מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
- 4. כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות.
- 5. מפזרים את ענפי הטימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
- 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.
- 7. מגישים מיד.