- 1. מניחים את המנגולד בקערה עם חומץ ומכסים במים. משרים מספר דקות. שוטפים היטב ומייבשים.
-
- 2. קורעים את המנגולד בידיים. למי שמעדיף לוותר על שלב המג'מיקס בסוף, אפשר לחתוך דק מאוד כבר בשלב הזה.
-
- 3. בסיר מחממים שמן בגובה אצבע. מוסיפים את המנגולד ומאדים על אש נמוכה עד שהוא שחום (כ-40 דקות). מעבירים למג'מיקס וטוחנים כחצי דקה עד למרקם משחתי.
-
- 4. מחממים שמן בסיר חסין חום ומטגנים את האוסובוקו רק עד לסגירה. מוסיפים את הרגל, וממשיכים בטיגון עוד כחצי דקה.
-
- 5. מוסיפים את השעועית ואת שאר החומרים למעט תפוחי האדמה. מכסים במים ומבשלים כשעתיים. אם רוצים מעבירים לפלטה בחום נמוך/לתנור ומבשלים כל הלילה. שעה לפני סוף הבישול מוסיפים תפוחי אדמה. מגישים עם קוסקוס או לחם ביתי (מתכון בהמשך).
-
- * ניתן להוסיף ביצים ולבשל חלק מהחומרים בשקית קוקי למי שרוצה לשמור על הפרדה.
-
-
- ללחם:
-
- 1. מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים שמרים ומערבבים.
-
- 2. מוסיפים שמן, מלח, ביצים ומים ומערבבים במיקסר בוו גיטרה במשך 5 דקות. הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק.
-
- 3. מכסים את קערת המיקסר במגבת, ומניחים לתפוח כ-40 דקות, במקום קריר ויבש.
-
- 4. לוקחים כדור בצק קטן (בגודל של כדור טניס) על כף היד. מכאן אפשר לעשות כמה צורות, לא חייבים ללכת על האופציות המצוינות ואפשר להכין צורה כיד הדמיון. אופציה 1: לגלגל על משטח משומן כשכף היד פונה מטה עד לצורת נקניק עבה. עושים קשר בבצק ולמעשה קולעים אותו לצורת לחמניה.
-
- 5. לחילופין אפשר לקחת את הכדור ולקפל אותו לתוך עצמו. ולקפל אותו לתוך עצמו (נוצר מ ין כדור מכונס). אופציה נוספת היא ליצור צורה עבה ומוארכת ולגזור בה כמה חתכים עם מספריים, כך שתיווצר לאחר האפייה כיכר לחם קטנטנה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
- 6. משאירים לתפוח עוד כחצי שעה ובמקביל מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
-
- 7. מברישים את הלחמניות בביצה, זורים שומשום ומכניסים לתנור. אופים עד להזהבה (כרבע שעה-20 דקות).