וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוכל טריפוליטאי: טבחה בסלק

תבשיל טריפוליטאי עשיר עם מנגולד בשר ושעועית. ויש גם מתכון ללחם לנגב את הרוטב

מתכון מאת: אילונה חכמון-שאוליאן, מערכת וואלה

טבחה בסלק. אפיק גבאי, אפיק גבאי
טבחה בסלק/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • כדאי להגיש עם חצי חלה (מתכון בהמשך) ופלפל חריף.
  • חומרים ל-7 סועדים
  • חבילת מנגולד שטופה, מנוקה מהחלק הלבן (עלי המנגולד נובלים במהירות ולכן רצוי לקנותו צמוד ככל האפשר לזמן ההכנה)
  • 2 כפות חומץ
  • לתבשיל
  • 1/2 קילו אוסובוקו חתוך לקוביות גדולות
  • 4 כפות שמן
  • 2 חתיכות רגל עגל
  • 2 כוסות שעועית לבנה (אמריקאית) שהושרתה כל הלילה
  • שיניים כתושות מראש שום שלם, למעט 3 שיניים, אותן יש לקצוץ גס
  • 1/4 פלפל חריף (אפשר להפחית או להוסיף, לפי מידת החריפות הרצויה)
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • לחם של בית
  • לחם פשוט להכנה, דחוס וכזה שמשתלב נפלא עם הטבחות (הרטבים) למיניהן מהמטבח הטריפוליטאי.
  • חומרים לכ-20 לחמניות
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • כף שטוחה מלח
  • 2 ביצים
  • 1/4 2 כוסות מים
  • לציפוי:
  • 1 ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את המנגולד בקערה עם חומץ ומכסים במים. משרים מספר דקות. שוטפים היטב ומייבשים.
  • 2. קורעים את המנגולד בידיים. למי שמעדיף לוותר על שלב המג'מיקס בסוף, אפשר לחתוך דק מאוד כבר בשלב הזה.
  • 3. בסיר מחממים שמן בגובה אצבע. מוסיפים את המנגולד ומאדים על אש נמוכה עד שהוא שחום (כ-40 דקות). מעבירים למג'מיקס וטוחנים כחצי דקה עד למרקם משחתי.
  • 4. מחממים שמן בסיר חסין חום ומטגנים את האוסובוקו רק עד לסגירה. מוסיפים את הרגל, וממשיכים בטיגון עוד כחצי דקה.
  • 5. מוסיפים את השעועית ואת שאר החומרים למעט תפוחי האדמה. מכסים במים ומבשלים כשעתיים. אם רוצים מעבירים לפלטה בחום נמוך/לתנור ומבשלים כל הלילה. שעה לפני סוף הבישול מוסיפים תפוחי אדמה. מגישים עם קוסקוס או לחם ביתי (מתכון בהמשך).
  • * ניתן להוסיף ביצים ולבשל חלק מהחומרים בשקית קוקי למי שרוצה לשמור על הפרדה.
  • ללחם:
  • 1. מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים שמרים ומערבבים.
  • 2. מוסיפים שמן, מלח, ביצים ומים ומערבבים במיקסר בוו גיטרה במשך 5 דקות. הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק.
  • 3. מכסים את קערת המיקסר במגבת, ומניחים לתפוח כ-40 דקות, במקום קריר ויבש.
  • 4. לוקחים כדור בצק קטן (בגודל של כדור טניס) על כף היד. מכאן אפשר לעשות כמה צורות, לא חייבים ללכת על האופציות המצוינות ואפשר להכין צורה כיד הדמיון. אופציה 1: לגלגל על משטח משומן כשכף היד פונה מטה עד לצורת נקניק עבה. עושים קשר בבצק ולמעשה קולעים אותו לצורת לחמניה.
  • 5. לחילופין אפשר לקחת את הכדור ולקפל אותו לתוך עצמו. ולקפל אותו לתוך עצמו (נוצר מ ין כדור מכונס). אופציה נוספת היא ליצור צורה עבה ומוארכת ולגזור בה כמה חתכים עם מספריים, כך שתיווצר לאחר האפייה כיכר לחם קטנטנה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 6. משאירים לתפוח עוד כחצי שעה ובמקביל מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
  • 7. מברישים את הלחמניות בביצה, זורים שומשום ומכניסים לתנור. אופים עד להזהבה (כרבע שעה-20 דקות).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully