מתכונים חמים

מפרום טריפוליטאי ברוטב עגבניות

מפרום חגיגי במיוחד מכרובית, גזר וחציל שממולא בבשר ומתבשל ברוטב סמיך

מתכון מאת: אילונה חכמון-שאוליאן, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מפרום

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-10 מנות
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון צלעות/צוואר
  • 1/4 קילו בשר בקר צוואר/צלעות חתוך לחתיכות קטנות אבל לא טחון (תבקשו מהקצב שלכם)
  • 2 גזרים רכים
  • פרחים גדולים מרבע כרובית שהושרו במים ומעט חומץ לרבע שעה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 חציל גדול פרוס לפרוסות עבות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בצל קצוץ (כבצל וחצי)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות בהרט
  • 1/2כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 פרוסות לחם רטוב סחוט ומסונן או 2 חופנים של קמח מצה/ קמח רגיל (לדעת אילונה טעים יותר דווקא עם קמח מצה)
  • גיוון: אפשר להוסיף כוס כרישה
  • לטיגון:
  • 1/3 בקבוק שמן (אפשר להפחית בשמן אבל למפרום ייקח הרבה יותר זמן להיטגן)
  • למפרום:
  • 2 ביצים
  • כפית רסק (חשוב להשתמש ברכז עגבניות באחוז גבוה מוסיף צבע וטעם לאוכל)
  • מלח
  • קמח
  • לרוטב:
  • כף גדושה רסק
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור (לא חובה)
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 2 כוסות מים
  • גיוון: אפשר להוסיף גם כפית בהרט (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1 . מעבירים לקערה את כל חומרי המילוי. מערבבים בידיים כדקה באופן יסודי. נותנים לתערובת לנוח ולהתאחד בערך חצי שעה עד שעה (רצוי במקום לח ויבש, אפשר בחוץ בתנאי שקריר).
  • 2. מכינים את הירקות למילוי: חותכים את תפוח האדמה לשניים ועם הסכין חותכים באמצע תפוח האדמה מעין מקור אך לא עד הסוף כך שהוא יחולק לשתי פרוסות מחוברות.
  • מורידים עם סכין את השכבה החיצונית של הכרובית (שכבה דקה מאוד) וחורצים בה חתך משולש.
  • גזר: חותכים לשניים ופותחים בכל חצי מעין מקור.
  • חציל: בכל פרוסת חציל עבה יוצרים חתוך לא עד הסוף. לא זורקים את החלקים שנחתכו מהירקות או ירקות שלא השתמשתם בהם למילוי אלא שומרים להמשך.
  • 3. מילוי: ממלאים את הירקות במילוי, דוחסים היטב ומהדקים. מנקים את הירק משאריות של מילוי כדי שיהיה יפה יותר.
  • 4. במחבת מחממים שמן. במקביל, מערבבים בקערה רסק עם ביצים וקצת מלח.
  • 5. מכינים את המפרום: טובלים כל ירק ממולא בקמח ובביצה (יש מי שטובל רק חלק קטן מהירק, אילונה נוהגת לטבול יפה את הכל כמו שניצל). מעבירים לשמן העמוק ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג. חשוב לא לטגן יותר מכמה ירקות בכל פעם, כדי שטמפרטורת השמן לא תרד.
  • 6. בסיר רחב מכינים רוטב: מטגנים את שאריות הגזר והכרובית שרוקנו. מוסיפים כף גדושה של רסק, כפית פפריקה מתוקה ומלח (בשלב זה אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה, פלפל שחור ובהרט). מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.
  • 7. מוסיפים את ההירקות המטוגנים ומבשלים כשעה. מגישים חם עם קוסקוס.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully