- 1 . מעבירים לקערה את כל חומרי המילוי. מערבבים בידיים כדקה באופן יסודי. נותנים לתערובת לנוח ולהתאחד בערך חצי שעה עד שעה (רצוי במקום לח ויבש, אפשר בחוץ בתנאי שקריר).
-
- 2. מכינים את הירקות למילוי: חותכים את תפוח האדמה לשניים ועם הסכין חותכים באמצע תפוח האדמה מעין מקור אך לא עד הסוף כך שהוא יחולק לשתי פרוסות מחוברות.
- מורידים עם סכין את השכבה החיצונית של הכרובית (שכבה דקה מאוד) וחורצים בה חתך משולש.
- גזר: חותכים לשניים ופותחים בכל חצי מעין מקור.
- חציל: בכל פרוסת חציל עבה יוצרים חתוך לא עד הסוף. לא זורקים את החלקים שנחתכו מהירקות או ירקות שלא השתמשתם בהם למילוי אלא שומרים להמשך.
-
- 3. מילוי: ממלאים את הירקות במילוי, דוחסים היטב ומהדקים. מנקים את הירק משאריות של מילוי כדי שיהיה יפה יותר.
-
- 4. במחבת מחממים שמן. במקביל, מערבבים בקערה רסק עם ביצים וקצת מלח.
-
- 5. מכינים את המפרום: טובלים כל ירק ממולא בקמח ובביצה (יש מי שטובל רק חלק קטן מהירק, אילונה נוהגת לטבול יפה את הכל כמו שניצל). מעבירים לשמן העמוק ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג. חשוב לא לטגן יותר מכמה ירקות בכל פעם, כדי שטמפרטורת השמן לא תרד.
-
- 6. בסיר רחב מכינים רוטב: מטגנים את שאריות הגזר והכרובית שרוקנו. מוסיפים כף גדושה של רסק, כפית פפריקה מתוקה ומלח (בשלב זה אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה, פלפל שחור ובהרט). מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.
-
- 7. מוסיפים את ההירקות המטוגנים ומבשלים כשעה. מגישים חם עם קוסקוס.