- 1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. מכינים את המצע: מחממים תבנית או מחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ותפוחי אדמה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות זהובים קלות.
-
- 3. מוסיפים עגבניות, שומר, זיתים ויין לבן. מתבלים באורגנו, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
- 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
-
- 5. אופים את הדגים על המצע: חורצים בדגים פסים בעומק 1/2ס"מ, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על המצע.
-
- 6. אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהדגים מוכנים ובשרם נפרד בקלות מהאדרה. מגישים מיד.
-
- 7. גיוונים: מחליפים את תפוחי האדמה בבטטה בינונית חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ. מחליפים את השומר בלפת אחת או בקולרבי אחד חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ.