מתכונים חמים

דג צלוי עם תפו"א ועגבניות

שי לי ליפא מכינה פסארי פלאקי, מנה מהאי פסרה שביוון. דג צלוי שלם עם ירקות וזיתים. מתוך הספר "המטבח הבלקני שלי".

מתכון מאת: שי לי ליפא אנג'ל, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תבשילים לראש השנה של שי לי ליפא (צילום: דניאל לילה)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 2 דגי לברק או פארידה קטנים במשקל 1/2 ק"ג כל אחד
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • למצע:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1 סמ'
  • 4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 סמ'
  • 1 פקעת שומר חתוכה לקוביות בגודל 1 סמ'
  • 12 זיתי קלמטה מגולענים
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מכינים את המצע: מחממים תבנית או מחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ותפוחי אדמה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות זהובים קלות.
  • 3. מוסיפים עגבניות, שומר, זיתים ויין לבן. מתבלים באורגנו, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
  • 5. אופים את הדגים על המצע: חורצים בדגים פסים בעומק 1/2ס"מ, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על המצע.
  • 6. אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהדגים מוכנים ובשרם נפרד בקלות מהאדרה. מגישים מיד.
  • 7. גיוונים: ‏מחליפים את תפוחי האדמה בבטטה בינונית חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ. ‏מחליפים את השומר בלפת אחת או בקולרבי אחד חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully