וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג צלוי עם תפו"א ועגבניות

שי לי ליפא מכינה פסארי פלאקי, מנה מהאי פסרה שביוון. דג צלוי שלם עם ירקות וזיתים. מתוך הספר "המטבח הבלקני שלי".

מתכון מאת: שי לי ליפא אנג'ל, מערכת וואלה

תבשילים לראש השנה של שי לי ליפא. דניאל לילה
תבשילים לראש השנה של שי לי ליפא

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 2 דגי לברק או פארידה קטנים במשקל 1/2 ק"ג כל אחד
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • למצע:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1 סמ'
  • 4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 סמ'
  • 1 פקעת שומר חתוכה לקוביות בגודל 1 סמ'
  • 12 זיתי קלמטה מגולענים
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית אורגנו מיובש

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מכינים את המצע: מחממים תבנית או מחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ותפוחי אדמה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות זהובים קלות.
  • 3. מוסיפים עגבניות, שומר, זיתים ויין לבן. מתבלים באורגנו, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
  • 5. אופים את הדגים על המצע: חורצים בדגים פסים בעומק 1/2ס"מ, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על המצע.
  • 6. אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהדגים מוכנים ובשרם נפרד בקלות מהאדרה. מגישים מיד.
  • 7. גיוונים: ‏מחליפים את תפוחי האדמה בבטטה בינונית חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ. ‏מחליפים את השומר בלפת אחת או בקולרבי אחד חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully