לברק על תבשיל חיטה
עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" הנהדרות מכין מנה עם ניחוח מזרחי, של דג לברק מפולט, המונח על גבי תבשיל חיטה, שספג את הנוזלים של העגבניות, הלימונים והתרד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 פילטים של לברק
- 1 חבילת חיטה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1 כוס זיתים סורים מגולענים
- 2 לימונים כבושים קצוצים
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 כוס מנגולד או תרד
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את החיטה עשר דקות במים רותחים ומסננים.
- 2. במחבת עם שמן זית מטגנים בצל, זיתים, לימונים ועגבניות. מוסיפים את החיטה ומתבלים. מוסיפעם את התרד.
- 3. במחבת נוספת מכינים את הדג ומגישים על תבשיל החיטה.