פילה דניס על מג'דרה
המפתח בהכנת דג דניס הוא לא לייבש אותו, ולשמור עליו אוורירי ועסיסי. אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" עם מתכון לדג מושלם, כשלצידו מג'דרה מושלמת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 פילה דניס במשקל 150 גרם כל אחד (אפשר גם להשתמש בלברק או בס)
- לימון פרוס
- 6 כפות שמן זית
- שקית אורז מלא ועדשים
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 בצלים ירוקים
- 2 עגבניות קטנות
- 1 גביע שמנת חמוצה
- כמה גבעולי טימין לקישוט
אופן ההכנה
- 1. יוצקים מחצית מהשמן בסיר קטן ומטגנים היטב את הבצלים. מוסיפים שקית אורז ועדשים. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מים בגובה 1 סמ' מעל האורז. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות על אש נמוכה ומניחים בצד.
- 2. מניחים את הדגים בתבנית אפיה ומתבלים בשמן זית, לימון, טימין מלח ופלפל ואופים בחום של 250 מעלות כ-12 דקות.
- 3. מעבירים את האורז לצלחת הגשה, קוצצים את העגבניות ושמים על האורז.
- 4. מניחים את הדגים ומעל כל דג יוצקים מעט שמנת חמוצה, פלפל שחור ומעטרים במעט בצל ירוק קצוץ ובכמה גבעולי טימין.