פילה דניס על מג'דרה

המפתח בהכנת דג דניס הוא לא לייבש אותו, ולשמור עליו אוורירי ועסיסי. אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" עם מתכון לדג מושלם, כשלצידו מג'דרה מושלמת.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים

  • 2 פילה דניס במשקל 150 גרם כל אחד (אפשר גם להשתמש בלברק או בס)
  • לימון פרוס
  • 6 כפות שמן זית
  • שקית אורז מלא ועדשים
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 בצלים ירוקים
  • 2 עגבניות קטנות
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • כמה גבעולי טימין לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים מחצית מהשמן בסיר קטן ומטגנים היטב את הבצלים. מוסיפים שקית אורז ועדשים. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מים בגובה 1 סמ' מעל האורז. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות על אש נמוכה ומניחים בצד.
  • 2. מניחים את הדגים בתבנית אפיה ומתבלים בשמן זית, לימון, טימין מלח ופלפל ואופים בחום של 250 מעלות כ-12 דקות.
  • 3. מעבירים את האורז לצלחת הגשה, קוצצים את העגבניות ושמים על האורז.
  • 4. מניחים את הדגים ומעל כל דג יוצקים מעט שמנת חמוצה, פלפל שחור ומעטרים במעט בצל ירוק קצוץ ובכמה גבעולי טימין.
  • פילה דניס על פירה כמהין

  • מתכון למג'דרה מקוסקוס ועדשים שחורות

  • גספצ'ו אפונה עם טרטר דג

  • לביבת סמבה

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • בול טונה וירוקים

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • לברק אפוי בתנור עם ירקות

  • סלט ניסואז אביבי

  • סלמון בקארי ולמון גראס

  • סטייק סלמון טרי

  • סופלקי דגים של דוניא

  • פילה לברק בכוסברה ושום

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully