וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דניס על מג'דרה

המפתח בהכנת דג דניס הוא לא לייבש אותו, ולשמור עליו אוורירי ועסיסי. אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" עם מתכון לדג מושלם, כשלצידו מג'דרה מושלמת.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 2 פילה דניס במשקל 150 גרם כל אחד (אפשר גם להשתמש בלברק או בס)
  • לימון פרוס
  • 6 כפות שמן זית
  • שקית אורז מלא ועדשים
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 בצלים ירוקים
  • 2 עגבניות קטנות
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • כמה גבעולי טימין לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים מחצית מהשמן בסיר קטן ומטגנים היטב את הבצלים. מוסיפים שקית אורז ועדשים. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מים בגובה 1 סמ' מעל האורז. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות על אש נמוכה ומניחים בצד.
  • 2. מניחים את הדגים בתבנית אפיה ומתבלים בשמן זית, לימון, טימין מלח ופלפל ואופים בחום של 250 מעלות כ-12 דקות.
  • 3. מעבירים את האורז לצלחת הגשה, קוצצים את העגבניות ושמים על האורז.
  • 4. מניחים את הדגים ומעל כל דג יוצקים מעט שמנת חמוצה, פלפל שחור ומעטרים במעט בצל ירוק קצוץ ובכמה גבעולי טימין.
  • פילה דניס על פירה כמהין

  • מתכון למג'דרה מקוסקוס ועדשים שחורות

  • פלפל חריף ממולא דג

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • בול טונה וירוקים

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • פילה לברק בכוסברה ושום

  • סלט אטריות רענן

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • אמנון אפוי על ירקות

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • בודהה בול סלמון

  • ספגטי פרימוורה

  • סלט "כל העגבניות"

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully