פילה דניס על פירה כמהין
בשביל להשיג טעם של כמהין לא חייבים את הפטרייה עצמה. מספיק להשתמש בפטריות יער הקיימות בשוק, ואליהן להוסיף מעט מהמחית הקנויה, שטעמה עז לא פחות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 220 ג' פילה דניס
- 3 תפוחי אדמה
- כף חמאה
- פלפל, מלח
- מעט חלב
- 2 כפיות מחית כמהין
- פטריית יער
- פטריית שמפיניון
- פטריית פורטובלו
- 3 כפות יין אדום
- 3 כפות בלסאמי
אופן ההכנה
- 1. צולים את הפילה בגריל 3 ד' בכל צד או בתנור למשך 6 דקות יחד ומתבלים במלח ופלפל.
- 2. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך, מסננים ומועכים.
- מתבלים את העיסה בחמאה, מלח, חלב וכמהין.
- 3. חותכים את הפטריות גס ומקפיצים במחבת. מוסיפים את היין, בלסאמי, מלח, פלפל ומעט חמאה ומקפיצים לשתיים-שלוש דקות.
- 4. הגשה: מניחים את הפילה במרכז הצלחת מסדרים את הפטריות מסביב לצד הפירה.