מיקס פירות ים של "מאנטה ריי"
מסעדת "מאנטה ריי" שבתל אביב היא אחת המומחיות הגדולות בכל הנוגע לטיפול בפירות ים. השף גולן גורפיקל מראה איך מכינים בקלי קלות מיקס טרי ומענג במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 סרטנים נקיים חצויים
- 4 שרימפס נקיים בלי קליפה אבל עם זנב
- 100 גרם קלמרי נקי
- 200 גרם מולים
- 1/4 כוס יין לבן
- 1 כף קוביות עגבניות
- 1/2 כפית שום כתוש
- 3 כפות שמן זית
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
אופן ההכנה
- 1. מניחים את הסרטנים בתבנית. ממליחים במלח גס ומזליפים מעט שמן זית. מכניסים לתנור חם ל-5 דקות.
- 2. בינתיים מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את הקלמרי, השרימפס, המולים, העגבניות והשום. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהשרימפס מקבלים צבע ורוד.
- 3. מוסיפים יין לבן ומכסים ל-2 דקות.
- 4. מוסיפים את הסרטנים. מערבבים קלות, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את הפטרוזיליה.