מתכונים חמים

סלט פירות ים בסגנון אסיאתי

המפתח למנה הזו נעוץ בשני גורמים: הטריות של פירות הים, והרוטב שמלווה את הסלט. מתכון של השף אלון גרינברג ממסעדת "אושן בר פירות ים" בהרצליה.

מתכון מאת: אלון גרינברג, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט פירות ים בסגנון אסיאתי של השף אלון גרינברג (צילום: יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 12 שרימפסים קלופים
  • 8 קלמרי חתוך לטבעות
  • 8 ראשי קלמרי
  • 8 מולים שחורים
  • שקית מיקס עלי בייבי
  • ראש חסה אדומה מסולסלת
  • גזר חתוך דק (בצורת גפרורים)
  • מלפפון מנוקה מגרעינים
  • חופן קטן של נבטים סינים (נבטים גדולים)
  • עגבניה מנוקה מגרעינים חתוכה לרצועות דקות
  • מעט קשיו קלוי וקצוץ
  • מעט סומסום לבן קלוי
  • למרינדה:
  • 100 מ"ל סויה
  • 100 מ"ל חומץ בן יין אדום
  • 60 מ"ל שמן סומסום
  • 30 מ"ל מים
  • כף סוכר
  • שן שום קצוצה דק
  • מעט ג'נג'ר טרי, קלוף ומגורד על פומפיה
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • לרוטב:
  • 3 כפות מיונז איכותי
  • אבקת ווסבי
  • מעט מים
  • מעט מיץ לימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד שמתקבל רוטב אחיד.
  • 2. לרוטב: בכלי נפרד מדללים את אבקת הווסבי עם מים עד שמתקבל מרקם דליל, כמעט נוזל. את הווסבי המדולל שופכים לאט לאט לתוך המיונז תוך כדי ערבוב, בתוספת של מעט מיץ לימון.
  • 3. לפירות הים: מכניסים את פירות הים למים רותחים עם קמצוץ מלח, למשך דקה וחצי, מסננים ומכניסים למי קרח.
  • 4. מוציאים ממי הקרח ומכניסים לתוך המרינדה מחכים מספר דקות על מנת שהטעמים יספגו.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully