סלט פירות ים בסגנון אסיאתי
המפתח למנה הזו נעוץ בשני גורמים: הטריות של פירות הים, והרוטב שמלווה את הסלט. מתכון של השף אלון גרינברג ממסעדת "אושן בר פירות ים" בהרצליה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 12 שרימפסים קלופים
- 8 קלמרי חתוך לטבעות
- 8 ראשי קלמרי
- 8 מולים שחורים
- שקית מיקס עלי בייבי
- ראש חסה אדומה מסולסלת
- גזר חתוך דק (בצורת גפרורים)
- מלפפון מנוקה מגרעינים
- חופן קטן של נבטים סינים (נבטים גדולים)
- עגבניה מנוקה מגרעינים חתוכה לרצועות דקות
- מעט קשיו קלוי וקצוץ
- מעט סומסום לבן קלוי
- למרינדה:
- 100 מ"ל סויה
- 100 מ"ל חומץ בן יין אדום
- 60 מ"ל שמן סומסום
- 30 מ"ל מים
- כף סוכר
- שן שום קצוצה דק
- מעט ג'נג'ר טרי, קלוף ומגורד על פומפיה
- כף רוטב צ'ילי מתוק
- לרוטב:
- 3 כפות מיונז איכותי
- אבקת ווסבי
- מעט מים
- מעט מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד שמתקבל רוטב אחיד.
- 2. לרוטב: בכלי נפרד מדללים את אבקת הווסבי עם מים עד שמתקבל מרקם דליל, כמעט נוזל. את הווסבי המדולל שופכים לאט לאט לתוך המיונז תוך כדי ערבוב, בתוספת של מעט מיץ לימון.
- 3. לפירות הים: מכניסים את פירות הים למים רותחים עם קמצוץ מלח, למשך דקה וחצי, מסננים ומכניסים למי קרח.
- 4. מוציאים ממי הקרח ומכניסים לתוך המרינדה מחכים מספר דקות על מנת שהטעמים יספגו.