וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאייה זוגית

הפאייה הספרדית היא סוג של תבשיל קדירה, שמסתיר מתחת למכסה עולם של כל טוב. בשר, ירקות ותיבול נהדר, הופכים את הכל לחגיגה לעיניים ולפה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

פאייה זוגית. נמרוד סונדרס
פאייה זוגית

מצרכים למתכון

  • לזוג:
  • 1/2 1 כוסות מרק צח
  • 3-2 חוטי זעפרן (לא חובה)
  • מלח ופלפל גרוס
  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
  • 1/3 כפית כורכום
  • 2 עגבניות מגוררות
  • 200 גרם (3/4 כוס) אורז מזן ארבוריו (המיועד לריזוטו)
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 200 גרם נתח סינטה או פילה בקר חתוך לקוביות
  • 1 ירך עוף ללא עצמות (פרגית), חתוכה לקוביות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • להגשה: קליפת לימון מגוררת, או פלחי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים ציר עם זעפרן על להבה נמוכה, כדי שהחוטים ישמרו על צורתם. כשהוא מגיע לסף רתיחה, טועמים, מתבלים במלח ופלפל ושומרים מכוסה.
  • 2. מכינים סופריטו: מחממים שמן זית במחבת בעלת תחתית עבה. צורבים את הבשר קלות ומוציאים. מוסיפים פרגיות, שום וצ'ילי, ומאדים דקה-שתיים עד שעולה ריח.
  • 3. מוסיפים כורכום ועגבניות עם כ-2 כפות מהמיץ שלהן, מערבבים עד שמתקבלת מחית סמיכה, ומוסיפים אורז. מטגנים יחד 3 דקות.
  • 4. יוצקים למחבת יין, מערבבים, וכשהוא מתאדה, מוסיפים 2/3 כוס מהציר החם. מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים את הבישול ללא מכסה במשך 5 דקות, ובכל פעם שהציר מתאדה, מוסיפים עוד 50 מ"ל. מערבבים מדי פעם.
  • 5. עם הכמות האחרונה של הציר מוסיפים את הבקר הצרוב, וטועמים מהאורז – אם הוא עדיין קשה, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות; אם הוא כבר מוכן, מוותרים על המכסה, כי הרעיון הוא ליצור שכבה של אורז, שנדבקת לתחתית המחבת.
  • 6. מוסיפים פטרוזיליה, טועמים ובמידת הצורך - מתבלים במלח ופלפל. מגישים עם פלחי לימון.
  • 7. גיוונים ושדרוגים: הוסיפו רצועות גמבה, או פלפלים אחרים, עם הוספת האורז לסופריטו.
  • 8. צמחוניים? החליפו את הדגים בגבינת ברי, קממבר או גאודה.
  • 9. טבעוניים? שלבו כוס גרגרי אפונה או פול ירוק (מהקפאה) ב-5 דקות האחרונות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully