פאייה זוגית

הפאייה הספרדית היא סוג של תבשיל קדירה, שמסתיר מתחת למכסה עולם של כל טוב. בשר, ירקות ותיבול נהדר, הופכים את הכל לחגיגה לעיניים ולפה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
פאייה זוגית. נמרוד סונדרס
פאייה זוגית

מצרכים

  • לזוג:
  • 1/2 1 כוסות מרק צח
  • 3-2 חוטי זעפרן (לא חובה)
  • מלח ופלפל גרוס
  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
  • 1/3 כפית כורכום
  • 2 עגבניות מגוררות
  • 200 גרם (3/4 כוס) אורז מזן ארבוריו (המיועד לריזוטו)
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 200 גרם נתח סינטה או פילה בקר חתוך לקוביות
  • 1 ירך עוף ללא עצמות (פרגית), חתוכה לקוביות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • להגשה: קליפת לימון מגוררת, או פלחי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים ציר עם זעפרן על להבה נמוכה, כדי שהחוטים ישמרו על צורתם. כשהוא מגיע לסף רתיחה, טועמים, מתבלים במלח ופלפל ושומרים מכוסה.
  • 2. מכינים סופריטו: מחממים שמן זית במחבת בעלת תחתית עבה. צורבים את הבשר קלות ומוציאים. מוסיפים פרגיות, שום וצ'ילי, ומאדים דקה-שתיים עד שעולה ריח.
  • 3. מוסיפים כורכום ועגבניות עם כ-2 כפות מהמיץ שלהן, מערבבים עד שמתקבלת מחית סמיכה, ומוסיפים אורז. מטגנים יחד 3 דקות.
  • 4. יוצקים למחבת יין, מערבבים, וכשהוא מתאדה, מוסיפים 2/3 כוס מהציר החם. מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים את הבישול ללא מכסה במשך 5 דקות, ובכל פעם שהציר מתאדה, מוסיפים עוד 50 מ"ל. מערבבים מדי פעם.
  • 5. עם הכמות האחרונה של הציר מוסיפים את הבקר הצרוב, וטועמים מהאורז – אם הוא עדיין קשה, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות; אם הוא כבר מוכן, מוותרים על המכסה, כי הרעיון הוא ליצור שכבה של אורז, שנדבקת לתחתית המחבת.
  • 6. מוסיפים פטרוזיליה, טועמים ובמידת הצורך - מתבלים במלח ופלפל. מגישים עם פלחי לימון.
  • 7. גיוונים ושדרוגים: הוסיפו רצועות גמבה, או פלפלים אחרים, עם הוספת האורז לסופריטו.
  • 8. צמחוניים? החליפו את הדגים בגבינת ברי, קממבר או גאודה.
  • 9. טבעוניים? שלבו כוס גרגרי אפונה או פול ירוק (מהקפאה) ב-5 דקות האחרונות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully