פאייה זוגית
הפאייה הספרדית היא סוג של תבשיל קדירה, שמסתיר מתחת למכסה עולם של כל טוב. בשר, ירקות ותיבול נהדר, הופכים את הכל לחגיגה לעיניים ולפה.
מצרכים
- לזוג:
- 1/2 1 כוסות מרק צח
- 3-2 חוטי זעפרן (לא חובה)
- מלח ופלפל גרוס
- 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
- 3 שיני שום פרוסות
- 1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
- 1/3 כפית כורכום
- 2 עגבניות מגוררות
- 200 גרם (3/4 כוס) אורז מזן ארבוריו (המיועד לריזוטו)
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 200 גרם נתח סינטה או פילה בקר חתוך לקוביות
- 1 ירך עוף ללא עצמות (פרגית), חתוכה לקוביות
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- להגשה: קליפת לימון מגוררת, או פלחי לימון
אופן ההכנה
- 1. מחממים ציר עם זעפרן על להבה נמוכה, כדי שהחוטים ישמרו על צורתם. כשהוא מגיע לסף רתיחה, טועמים, מתבלים במלח ופלפל ושומרים מכוסה.
- 2. מכינים סופריטו: מחממים שמן זית במחבת בעלת תחתית עבה. צורבים את הבשר קלות ומוציאים. מוסיפים פרגיות, שום וצ'ילי, ומאדים דקה-שתיים עד שעולה ריח.
- 3. מוסיפים כורכום ועגבניות עם כ-2 כפות מהמיץ שלהן, מערבבים עד שמתקבלת מחית סמיכה, ומוסיפים אורז. מטגנים יחד 3 דקות.
- 4. יוצקים למחבת יין, מערבבים, וכשהוא מתאדה, מוסיפים 2/3 כוס מהציר החם. מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים את הבישול ללא מכסה במשך 5 דקות, ובכל פעם שהציר מתאדה, מוסיפים עוד 50 מ"ל. מערבבים מדי פעם.
- 5. עם הכמות האחרונה של הציר מוסיפים את הבקר הצרוב, וטועמים מהאורז אם הוא עדיין קשה, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות; אם הוא כבר מוכן, מוותרים על המכסה, כי הרעיון הוא ליצור שכבה של אורז, שנדבקת לתחתית המחבת.
- 6. מוסיפים פטרוזיליה, טועמים ובמידת הצורך - מתבלים במלח ופלפל. מגישים עם פלחי לימון.
- 7. גיוונים ושדרוגים: הוסיפו רצועות גמבה, או פלפלים אחרים, עם הוספת האורז לסופריטו.
- 8. צמחוניים? החליפו את הדגים בגבינת ברי, קממבר או גאודה.
- 9. טבעוניים? שלבו כוס גרגרי אפונה או פול ירוק (מהקפאה) ב-5 דקות האחרונות.