וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות עוף ובצל מקורמל

לעבודה, לארוחת צהריים או לפיקניק: קציצות העוף הללו פשוט מושלמות לכל רגע ביום. כשמשדכים להן בצל מקורמל ומושחם, מקבלים טעם מתקתק שהולך נפלא עם הקציצות.

מתכון מאת: לימור תירוש, מערכת וואלה

קציצות עוף ובצל מקורמל. לימור תירוש
קציצות עוף ובצל מקורמל

מצרכים למתכון

  • 3 בצלים פרוסים לעיגולים דקים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • לתערובת הקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1/2כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון
  • קורט כורכום
  • 1 ביצה
  • גזר
  • תפוח אדמה קטן
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 3 כפות שמן לטיגון הקציצות
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון
  • קורט כורכום

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מטגנים את עיגולי הבצל עד קבלת צבע חום בהיר.
  • 2. בקערה מערבבים חזה עוף, מלח, תבלינים וביצה.
  • 3. במעבד מזון או על מגררת ידנית מגרדים את הגזר ותפוח האדמה הקלוף. מוסיפים לקערת תערובת הקציצות, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים.
  • 4. יוצרים כדורים עגולים ומעט פחוסים (אם התערובת רטובה מידי וקשה ליצור כדורים הוסיפו עוד פירורי לחם) ומטגנים במעט מאוד שמן, כדקה מכל צד ומכניסים לסיר עם הבצלים.
  • 5. מוסיפים מים ותבלינים. מכסים במכסה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לאש בינונית נמוכה ומבשלים חצי שעה ללא ערבוב, מכוסה.
  • 6. לילדים הגישו עם פירה או אורז, אצלי הם אוהבים בלי כלום (גם את הבצל השחום אני מורידה להם). לגדולים הגישו כמו בתמונה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully