קציצות עוף ובצל מקורמל
לעבודה, לארוחת צהריים או לפיקניק: קציצות העוף הללו פשוט מושלמות לכל רגע ביום. כשמשדכים להן בצל מקורמל ומושחם, מקבלים טעם מתקתק שהולך נפלא עם הקציצות.
מצרכים
- 3 בצלים פרוסים לעיגולים דקים
- 2 כפות שמן קנולה
- לתערובת הקציצות:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1/2כפית מלח
- 1/4 כפית כמון
- קורט כורכום
- 1 ביצה
- גזר
- תפוח אדמה קטן
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 3 כפות שמן לטיגון הקציצות
- לרוטב:
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון
- קורט כורכום
אופן ההכנה
- 1. בסיר מטגנים את עיגולי הבצל עד קבלת צבע חום בהיר.
- 2. בקערה מערבבים חזה עוף, מלח, תבלינים וביצה.
- 3. במעבד מזון או על מגררת ידנית מגרדים את הגזר ותפוח האדמה הקלוף. מוסיפים לקערת תערובת הקציצות, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים.
- 4. יוצרים כדורים עגולים ומעט פחוסים (אם התערובת רטובה מידי וקשה ליצור כדורים הוסיפו עוד פירורי לחם) ומטגנים במעט מאוד שמן, כדקה מכל צד ומכניסים לסיר עם הבצלים.
- 5. מוסיפים מים ותבלינים. מכסים במכסה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לאש בינונית נמוכה ומבשלים חצי שעה ללא ערבוב, מכוסה.
- 6. לילדים הגישו עם פירה או אורז, אצלי הם אוהבים בלי כלום (גם את הבצל השחום אני מורידה להם). לגדולים הגישו כמו בתמונה.