וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידה מרוקאית

מתכון מאת: דרורה,droraober@WALLA.COM

קיש תרד. ShutterStock
קיש תרד

מצרכים למתכון

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 8 - 9 ביצים
  • חופן כוסברה
  • 3 שיני שום כתוש
  • כף לימון כבוש קצוץ
  • חצי כפית זנגוויל טחון
  • מעט פלפל לבן
  • כף אבקת מרק עוף
  • חצי כפית כורכום

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים אץ תפוחי אדמה בשלמותם עם הקליפה עד שיהיו רכים.
  • 2.מסננים, מקלפים את הקליפה ומועכים בעזרת מועך של פירה.
  • 3. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה היטב ואת כל שאר החומרים מלבד הביצים.
  • 4. כאשר הכל מעורבב מתחילים להוסיף את הביצים אחת
  • אחת עד לעירבוב מושלם.
  • 5. בסיר טפלון מידה 26 גובה 10 ס"מ יוצקים חצי כוס שמן קנולה ומחממים את השמן עד לקבלת עשן.
  • 6. יוצקים את התערובת לסיר טיגון ומטגנים כ-5 דקות על להבה גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בנונית עד קטנה
  • וממשיכים לטגן עוד רבע שעה.
  • 7. מדליקים תנור לחום של 170 מעלות לרבע שעה ומעבירים את הפשטידה ישר לתנור ללא מכסה לעוד חצי שעה.
  • 8. מוציאים מהתנור, מצננים, הופכים על צלחת הגשה גדולה
  • ועוטפים את הפשטידה בנייר סופג כמה שכבות.
  • 9. אפשר לאכול פושר או קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully