מתכונים חמים

חביתת חומוס עם פטריות ובצל

היום כבר לא חייבים ביצים כדי להכין חביתה טובה ומזינה: קמח החומוס יוצר מעטפת דביקה ונוחה מאוד לעבודה, עליה ניתן להוסיף גם פטריות ובצל.

מתכון מאת: נטלי שמש, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חביתה בלי ביצים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4-5 כפות קמח חומוס (לא קלוי, ניתן להשיג בחנויות טבע ובמדור ללא גלוטן בחלק מהרשתות הגדולות)
  • 1 כפית שמרי בירה (אופציונלי)
  • מלח, פלפל – לפי טעם
  • כ-1/3 כוס מים
  • 1 בצל בקטן קצוץ דק
  • ½ קופסת פטריות סחוטה
  • 2 כפות שמן (1 לחביתה ו-1 לבצל והפטריות)
  • מחבת non-stick
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הפטריות ומעבירים לקערה.
  • 2. מערבבים בכוס או קערית קטנה את הקמח והתבלינים, מוסיפים את המים ומערבבים – צריכה להתקבל בלילה קצת דלילה, מרקם דומה לשל ביצה.
  • 3. מוסיפים את הפטריות והבצל לבלילה ומערבבים.
  • 4. מחממים את השמן במחבת וכשהשמן חם יוצקים את הבלילה למחבת.
  • 5. כשרואים שהשוליים מתמצקים מתחילים להפריד את החביתה לאט לאט מהמחבת, הופכים ומחממים עוד דקה-שתיים .
  • 6. שדרוג החביתה הבסיסית לבחירתכם אפשר לעשות חביתה ללא בצל ופטריות או עם רכיבים אחרים כמו עשבי תיבול קצוצים, גזר מגורד ועוד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully