פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      סמוסה מקמח חומוס

      אחת ממנות הרחוב המפורסמות ביותר והטעימות ביותר שיש להודו להציע: שי דובלרו מראה כיצד מכינים סמוסות נהדרות, המושלמות עבור מי שרוצה מנה ללא גרגר קמח לבן.

      7 מדרגים / 2.67 כוכבים

      סמוסה של שי דובלרו (אפיק גבאי)
      סמוסה של שי דובלרו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לכ-15-20 יחידות:
      • לבצק:
      • 1/2 ק"ג קמח חומוס
      • 1/2 ק"ג קמח מצה טחון דק
      • 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) מים
      • 150 מ"ל (2/3 כוס) שמן צמחי
      • 1 כף כורכום
      • 1 כפית מלח
      • למילוי:
      • ½2 כוסות חומוס מבושל עד פירוק (מבושל במים ללא מלח)
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 1 כפית כמון
      • 1 כפית ג'ינג'ר יבש
      • 1 כפית פלפל לבן
      • 1 כפית כורכום
      • 1 בצל לבן קצוץ דק
      • 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
      • 1/3 כוס נענע קצוצה
      • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן לטיגון
      • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
      • 30 גרם חמאה
      • 2 שיני שום קצוצות
      • שמן לטיגון עמוק

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הבצק: מערבבים בקערה את כל החומרים, עד שנוצר בצק אחיד. חשוב לא לערבב את כל כמות המים בבת אחת, כי ייתכן שיהיה צורך בפחות מים. משאירים את הבצק למנוחה של שעה.
      • 2. להכנת המילוי: מחממים בסיר את השמן, 3 שיני שום והתבלינים. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מזהיב.
      • 3. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, ומטגנים קלות. מוסיפים את המים ומביאים את התבשיל לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מצננים את התערובת.
      • 4. במחבת מטגנים בחמאה את שיני השום הנוספות, עד שהחמאה מזהיבה וגם שיני השום מזהיבות קלות.
      • 5. טוחנים במעבד מזון, באמצעות פולסים, את תערובת החומוס, שיני השום, החמאה ועשבי התיבול, עד שמתקבלת קבלת תערובת גסה ומחיתית מעט.
      • 6. להכנת הכיסונים: מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגובה של 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים (אפשר בעזרת כוס).
      • 7. מניחים כף מילוי במרכזו של כל עיגול. מקפלים את העיגול לצורת משולש.
      • 8. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים כשהשמן חם.
      • 9. מגישים עם יוגורט עשיר.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -