וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפים פריכים עם גבינה וירוקים

בצק פריך בהחלט עלול להרתיע רבים, אבל אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת כיצד מכינים בקלות בצק פריך על בסיס שמן זית והופכים אותו למאפים אישיים ממולאים בכרישה, גבינת פטה וקייל שזוכה לטיפול מעושן

מתכון מאת: אור, מערכת וואלה!

מאפה פריך במילוי פטה, כרישה וקייל. נמרוד סונדרס
מאפה פריך במילוי פטה, כרישה וקייל

מצרכים למתכון

  • ל-12 מאפים:
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • חצי כפית מלח
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • כף חומץ
  • למלית:
  • 1 כרישה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • חצי כוס יין לבן
  • 100 גרם פטה עיזים (או סנטמור) מפוררת
  • תפרחות מ-4 עלי קייל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מתחילים להכין את המילוי: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, ומעבירים פנימה את הכרישה הקצוצה. לאחר כדקה מוסיפים את היין הלבן. מתבלים במלח ופלפל שחור, וממשיכים לאדות עוד כ- 3-4 דקות, עד שהאלכוהול מתנדף לחלוטין. מכבים את האש ומניחים בצד.
  • 3. מערבבים את כל חומרי הבצק, ומאחדים לגוש.
  • 4. מרדדים את הבצק, וקורצים ממנו 12 עיגולים (או לחילופין, מחלקים את הבצק ל-12 ומרדדים כל כדור לעיגול). משמנים תבנית מאפינס, ו'מרפדים' איתם את השקעים. אפשר כמובן להשתמש גם בכוסות נמוכות או מנג'טים מנייר.
  • 5. מחלקים את הכרישה הקצוצה בין כל הקלתיות. לאחר מכן מפזרים שכבה ראשונה של גבינה מעל הכרישה, עלי קייל ועליהם שכבה שנייה (ודקה) של גבינה.
  • 6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-25 דקות או עד להזהבה של הבצק וחריכה עדינה של העלים. מגישים חם או

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully