מאפים פריכים עם גבינה וירוקים
בצק פריך בהחלט עלול להרתיע רבים, אבל אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת כיצד מכינים בקלות בצק פריך על בסיס שמן זית והופכים אותו למאפים אישיים ממולאים בכרישה, גבינת פטה וקייל שזוכה לטיפול מעושן
מאפה פריך במילוי פטה, כרישה וקייל (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-12 מאפים:
- לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית אבקת אפיה
- חצי כפית מלח
- 1/2 כוס מים רותחים
- כף חומץ
- למלית:
- 1 כרישה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- חצי כוס יין לבן
- 100 גרם פטה עיזים (או סנטמור) מפוררת
- תפרחות מ-4 עלי קייל
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מתחילים להכין את המילוי: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, ומעבירים פנימה את הכרישה הקצוצה. לאחר כדקה מוסיפים את היין הלבן. מתבלים במלח ופלפל שחור, וממשיכים לאדות עוד כ- 3-4 דקות, עד שהאלכוהול מתנדף לחלוטין. מכבים את האש ומניחים בצד.
- 3. מערבבים את כל חומרי הבצק, ומאחדים לגוש.
- 4. מרדדים את הבצק, וקורצים ממנו 12 עיגולים (או לחילופין, מחלקים את הבצק ל-12 ומרדדים כל כדור לעיגול). משמנים תבנית מאפינס, ו'מרפדים' איתם את השקעים. אפשר כמובן להשתמש גם בכוסות נמוכות או מנג'טים מנייר.
- 5. מחלקים את הכרישה הקצוצה בין כל הקלתיות. לאחר מכן מפזרים שכבה ראשונה של גבינה מעל הכרישה, עלי קייל ועליהם שכבה שנייה (ודקה) של גבינה.
- 6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-25 דקות או עד להזהבה של הבצק וחריכה עדינה של העלים. מגישים חם או
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה