וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קישים קטנטנים מבצק פריך

קישים חינניים במילוי בטטות צלויות, אגוזי מלך קלויים, פולנטה ופרמזן. מנה סתווית שנהדרת לאירוח.

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

קיש בטטה אגוזים וגבינת פרמזן. נמרוד סונדרס
קיש בטטה אגוזים וגבינת פרמזן

מצרכים למתכון

  • ל-24 קישים בתבנית מאפינס (או אחד גדול בקוטר 24 ס"מ)
  • לבצק הפריך:
  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית סוכר
  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה בגודל L טרופה
  • 30 מ"ל מים קרים (2 כפות)
  • למילוי:
  • 4 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות (כ-1*1 ס"מ)
  • 50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (1/2 כוס)
  • לרויאל (הרוטב הלבן):
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 ביצה L טרופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט עלי רוזמרין או טימין
  • 30 גרם קמח תירס - פולנטה (3 כפות)
  • 40 גרם פרמזן מגורר

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, מלח, פלפל שחור, וסוכר. מערבבים במשך מספר שניות.
  • 2. עוצרים ומוסיפים את קוביות החמאה. מעבדים במהירות בינונית עד להיווצרות פירורים, כ-3 דקות.
  • 3. עוצרים ומוסיפים את הביצה והמים. מעבדים כחצי דקה עד להיווצרות גוש בצק.
  • 4. מוציאים מהמיקסר, מאחדים את הבצק, משטחים לדיסקית (כמו פיתה) עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
  • 5. למילוי: צולים את הבטטות כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, על גבי תבנית עם נייר אפיה.
  • 6. קולים את האגוזים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, על גבי תבנית עם נייר אפיה.
  • 7. מערבבים את כל חומרי הרויאל ומוסיפים את הבטטות והאגוזים הקלויים.
  • 8. מרדדים את הבצק המקורר לעובי של כ-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ8 ס"מ בעזרת קורצן עוגיות או כוס.
  • 9. מהדקים את עיגולי הבצק לתוך השקעים שבתבנית, מחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק. ממלאים את שקעי הבצק במילוי עד חצי ס"מ מהשפה. אופים כעשרים דקות עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. מחלצים מהתבנית בזהירות לאחר צינון חלקי. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully