מתכונים חמים

קיש גבינות ומנגולד

בבצק יש קמח מלא, ואת המלית ניתן לגוון בשלל קשת אחוזי השומן. גם בגרסה דיאטטית מדובר בקיש מדהים.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

קיש גבינות ומנגולד ( סמדר ולטר ) (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 1 כוס ו-2/3 (250 גרם) קמח מלא, מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, בטמפ' החדר, לא רכה מידי
  • 1 ביצה
  • מים קרים- כ-3 כפות או כמה שהבצק יצטרך
  • למילוי:
  • 2 חבילות מנגולד- רק העלים הירוקים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 ביצים
  • 1 גביע יוגורט (לגרסה דיאטטית) או 1 שמנת לבישול או שמנת מתוקה (לגרסה העשירה יותר)
  • * אפשר להוסיף למלית גבינות קשות מגוררות לפי הטעם ואחוזי השומן הטובים בעיניכם. ואם הקלוריות ממש לא מפריעות, אפשר גם להקרים בגבינה קשה מגוררת.
  • * תבנית פאי בקוטר 26 (לא מפיירקס, כי מכניסים את הבצק מהמקפיא ישר לתנור)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: שמים קמח מלא, מלח, סוכר, חמאה וביצה במעבד מזון ומעבדים עם להב הפלדה תוך הוספה הדרגתית של המים, עד שמתקבל בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית ועל הדפנות, מחוררים במזלג ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  • 2. מכינים את המלית: שוטפים טוב טוב את עלי המנגולד וחותכים לחתיכות גדולות. שמים בסיר (רצוי מטפלון, או סיר אידוי) ומאדים (אין צורך להוסיף מים) עד שהעלים "נובלים". מוסיפים מלח ופלפל.
  • 3. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקפיא, מניחים עליו נייר אפייה או נייר כסף ומעליו משקולת (למשל קטניות יבשות, או תבניות חרסינה קטנות). אופים 10 דקות, ואז מסירים את המשקולת והנייר ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים כמה דקות (לא מכבים את התנור).
  • 4. מערבבים בקערה את הביצים והיוגורט (או השמנת, מה שבחרתם, וכמו כן את הגבינות הקשות, אם בחרתם להוסיף).
  • 5. מסדרים מעל הבצק האפוי שכבות יפות, לסירוגין, של מנגולד מאודה ושל תערובת הביצים. אם רוצים להקרים, מפזרים מעל גבינה קשה מגוררת. אופים 30-40 דקות, עד שמתייצב ומשחים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully