פשטידת מנגולד ותפו"א
הרבה אנשים עומדים חסרי אונים מול הירק הזה. כך גם אני הייתי, עד שאלתרתי ממנו את הפשטידה הנהדרת הזו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת מנגולד
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 גביע קוטג' (250 גרם), אפשר אחרי שפג תוקפו
- כ-1/2 קוביית גבינה בולגרית
- 2 ביצים
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית אבקת שום
- טיפונת מלח (הגבינה מלוחה אז זהירות)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- * תבנית בינונית, עגולה, מרובעת או מלבנית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
- 2. שוטפים היטב את עלי המנגולד. חותכים מהם את החלק הלבן הסיבי וזורקים. את העלים הירוקים קוצצים ומכניסים לקערה גדולה.
- 3. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפייה או במעבד מזון. מוסיפים לקערה.
- 4. מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית.
- 5. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.