פשטידת מנגולד ותפו"א
הרבה אנשים עומדים חסרי אונים מול הירק הזה. כך גם אני הייתי, עד שאלתרתי ממנו את הפשטידה הנהדרת הזו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת מנגולד
 - 3 תפוחי אדמה בינוניים
 - 1 גביע קוטג' (250 גרם), אפשר אחרי שפג תוקפו
 - כ-1/2 קוביית גבינה בולגרית
 - 2 ביצים
 - 1 כף שמן זית
 - 1 כפית אבקת שום
 - טיפונת מלח (הגבינה מלוחה אז זהירות)
 - 1/2 כפית פלפל שחור
 - * תבנית בינונית, עגולה, מרובעת או מלבנית
 
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
 - 2. שוטפים היטב את עלי המנגולד. חותכים מהם את החלק הלבן הסיבי וזורקים. את העלים הירוקים קוצצים ומכניסים לקערה גדולה.
 - 3. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפייה או במעבד מזון. מוסיפים לקערה.
 - 4. מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית.
 - 5. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
 
