פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פשטידת מנגולד ותפו"א

      הרבה אנשים עומדים חסרי אונים מול הירק הזה. כך גם אני הייתי, עד שאלתרתי ממנו את הפשטידה הנהדרת הזו.

      9 מדרגים / 2.38 כוכבים

      עלי מנגולד (ShutterStock)
      עלי מנגולד (ShutterStock)

      מצרכים

      • 1 חבילת מנגולד
      • 3 תפוחי אדמה בינוניים
      • 1 גביע קוטג' (250 גרם), אפשר אחרי שפג תוקפו
      • כ-1/2 קוביית גבינה בולגרית
      • 2 ביצים
      • 1 כף שמן זית
      • 1 כפית אבקת שום
      • טיפונת מלח (הגבינה מלוחה אז זהירות)
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • * תבנית בינונית, עגולה, מרובעת או מלבנית

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
      • 2. שוטפים היטב את עלי המנגולד. חותכים מהם את החלק הלבן הסיבי וזורקים. את העלים הירוקים קוצצים ומכניסים לקערה גדולה.
      • 3. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפייה או במעבד מזון. מוסיפים לקערה.
      • 4. מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית.
      • 5. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -