פשטידת תפו"א
מחפשים פשטידה שלא תצטרכו לעבוד קשה כדי להכינה? פשוט מפזרים את תפוחי האדמה בתחתית תבנית, מוסיפים מעליהם גבינה ושמנת, ונותנים לחום התנור לעשות את שאר העבודה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4-6 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט טחון
- גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה
- 1.לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות דקות לרוחב
- ולהניח בתבנית.
- 2. לשפוך על התפו"א את השמנת, קצת מלח, פלפל ואגוז המוסקט, ולערבב היטב.
- 3. לכסות את הכלי בנייר כסף ולשים בתנור בחום של 200 מעלות, בערך 45 דקות או עד שתפו"א רכים, בודקים עם מזלג.
- 4. כשתפו"א רכים מורידים את נייר הכסף ומוסיפים גבינה צהובה מגוררת מעל.
- 5. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ומוציאים שהגבינה מתחילה לבעבע.