וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש גבינה ופטריות

מתכון של "השף הלבן", תנובה לקיש גבינה ופטריות

מתכון מאת: צ'רלי פדידה, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-8 מנות אישיות:
  • לבצק:
  • 2 כוסות (400 גרם) קמח רגיל
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה (בטמפרטורת חדר)
  • 2 ביצים
  • שליש כוס שמן תירס
  • קורט מלח
  • 3 כפות מים
  • למלית:
  • 500 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
  • 3 ביצים
  • 1/2 שן שום כתושה
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • גביע (750 גרם) גבינה לאפיה 5% שומן מסדרת השף הלבן
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת עם 100 גרם חמאה, כאשר החמאה נמסה מוסיפים בצל ומאדים עד שהבצל הופך שקוף, מוסיפים שום וממשיכים לאדות עוד כדקה.
  • 2. מוסיפים פטריות חתוכות מתבלים במלח ופלפל ומאדים עד שהפטריות מקבלות צבע זהב בהיר. מניחים במסננת כדי שהנוזלים המיותרים ירדו ומצננים מעט.
  • 3. מוסיפים לפטריות את שאר חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
  • 4. מכינים את הבצק: שופכים את את כל החומרים לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת בצק. מוסיפים את המים לפי הצורך (אפשר להכין את הבצק גם בלי מיקסר, ללוש בקערת לישה ). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למנוחה למשך שעה.
  • 5. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ ,מרפדים 8 תבניות חד פעמיות בקוטר 8 ס"מ ומחוררים את הבצק בתחתית התבנית בעזרת מזלג. אופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
  • 6. כאשר הבצק מקבל גוון זהוב בהיר מוציאים מהתנור, ממלאים במלית שהכנו מראש ומחזירים לתנור לאפיה נוספת של כ-12 דקות עד אשר המלית מוכנה ומוצקה .
  • עוגת סולת ופסיפלורה

  • עוגת גבינה ופירות

  • מקפא חלבה

  • חציל במילוי גבינת כנען

  • מאפינס בטטה ותירס

  • פשטידת בצלים צמחונית

  • קיש טורטיה זריז

  • קוגל אטריות אמריקאי

  • קיש גבינת ברי ואגוזים

  • טארט עגבניות טוסקני

  • מאפינס קינואה ובטטה

  • מאפינס קישואים ושיבולת שועל

  • מאפה תפוחי אדמה ובולונז

  • פשטידת תירס שילדים אוהבים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully