וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת סולת ופסיפלורה

מתכון של "השף הלבן", תנובה

מתכון מאת: צ'רלי פדידה, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • מוקצפים:
  • 5 ביצים
  • שתיים ורבע כוסות (250 גרם) אבקת סוכר
  • נוזלים:
  • מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
  • כוס שמן
  • כף וחצי (25 גרם) תרכיז פסיפלורה
  • חומרים יבשים:
  • כוס (200 גרם) קמח רגיל
  • כוס (200 גרם) סולת
  • 6 כפות (80 גרם) קוקוס יבש
  • 5 כפות (80 גרם) פיסטוק טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • לסירופ:
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 200 מ"ל מים
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) מיץ תפוזים
  • 1/2 כפית נוזל ורדים

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים במיקסר 5 ביצים ואבקת סוכר עד לקבלת קצף יציב ומניחים בצד.
  • 2. מערבבים קצפת צמחית, שמן ותרכיז פסיפלורה בכלי ניפרד ומוסיפים אל תערובת הביצים בעדינות עד לחיבור עם הביצים המוקצפות.
  • 3. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד ושופכים לתוך התערובת שייצרנו לפני כן, מערבבים בתנועות קיפול עד לאחידות.
  • 4. מעבירים לתבנית הרצויה (בגודל 24 ס"מ, עגולה), שימו לב לא למלא עד הסוף שכן העוגה תופחת. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב .
  • 5. מכינים סירופ סוכר: מערבבים את כל החומרים ומרתיחים עד אשר הסוכר מתמוסס.
  • 6. בתום האפייה, בוזקים סירופ חם על העוגה כל עוד היא חמה כדי שנוזלי הסירופ יספגו ומצננים בטמפרטורת החדר .
  • קיש גבינה ופטריות

  • עוגת גבינה ופירות

  • מקפא חלבה

  • חציל במילוי גבינת כנען

  • עוגת גבינה מ-3 מרכיבים

  • עוגת טריקולד

  • עוגת גלידה בשני טעמים

  • פאי שוקולד ממרכיבים שיש בבית

  • עוגת תפוחים חורפית

  • בראוניז מתכון בסיסי

  • פאי תפוחים ומרנג

  • טורט פלודני פורימי

  • עוגיות שיבולת שועל פריכות

  • סופלה שוקולד קלאסי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully