מקפא חלבה
מתכון של "השף הלבן", תנובה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-8 מנות :
- כוס טחינה גולמית
- 2 כפות (60 גרם) דבש תמרים-סילאן
- 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
- 2 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
- 5 כפות גדושות (60 גרם) פיסטוק טחון
- 10 קוביות תמרים יבשים, מגולענים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה
- 1. מקציפים קצפת צמחית עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, ממשיכים להקציף במהירות איטית ומוסיפים בעדינות, בזרם חלש את הסילן והטחינה.
- 2. מפסיקים את ההקצפה ומוסיפים את התמרים והפיסטוקים הטחונים ומערבבים בתנועות קיפול .
- 3. מעבירים את התערובת לתבנית או לכלי הגשה אישייים ומכסים בניילון ניצמד.
- 4. מקפיאים ל- 5 שעות לפחות.
- 5. הצעת הגשה: במידה והשתמשנו בתבנית יש לחתוך למנות לאחר ההקפאה ולהגיש.