וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חציל במילוי גבינת כנען

החציל אוהב מאוד גבינות, לכן לא פלא שגבינת כנען טרייה הולכת איתו כל כך טוב. ואם זה לא מספיק עבורכם, נסו להקרים אותו בגבינת עמק. המתכון באדיבות "השף הלבן", תנובה.

מתכון מאת: צ'רלי פדידה, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל- 10 מנות:
  • 2 חצילים גדולים
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 4 כוסות מיץ עגבניות
  • 1 חבילה (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור ריחן (בזיליקום)
  • 2 שיני שום
  • 3/4 כוס (150 גרם) קמח רגיל
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: מחממים במחבת 100 גרם חמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד אשר הבצל הופך זהוב. מוסיפים את מיץ העגבניות, הריחן, המלח והפלפל ומבשלים כ-5 דקות.
  • 2. מכינים את החציל למילוי: פורסים את החצילים לאורכם בעובי של 1 ס"מ. מערבבים קמח עם מלח ופלפל ומקמחים את פרוסות החציל. לאחר מכן טובלים את הפרוסות בביצים הטרופות. מחממים במחבת 100 גרם חמאה ו-1/2 כוס שמן זית, ומטגנים את פרוסות החציל, כאשר החציל הופך זהוב מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  • 3. מכינים את המלית: מפוררים את הכנען לכלי, מוסיפים 4 כפות מרוטב העגבניות שהכנו ומערבבים היטב.
  • 4. ממלאים: מניחים כף מלית במרכז פרוסה של חציל ומגלגלים (ראה מתכון וידאו). מסדרים בתבנית האפייה, שופכים מעל את יתרת רוטב העגבניות ומפזרים פתיתי עמק. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות.
  • 5. ניתן להפחית מהמתכון את כמות השומן על ידי צריבת החצילים במחבת פסים במקום טיגון. יש למרוח מעט שמן זית על המחבת.
  • קיש גבינה ופטריות

  • עוגת סולת ופסיפלורה

  • עוגת גבינה ופירות

  • מקפא חלבה

  • ספרינג רול עם רוטב חמאת בוטנים

  • ארטישוק ממולא

  • סיר‭ ‬מניפות‭ ‬כרוב‭ ‬ממולאות

  • עלי לשון הפר ממולאים בורגול

  • ארטישוק ממולא

  • קובה עיראקית במרק סלק

  • בצלים ממולאים תרד וחיטה

  • ממולאים - כרוב ממולא בשר ואורז בקלי קלות

  • סלקים ממולאים אורז ובשר

  • בצלים ממולאים בשר ופריקי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully