- 1. מכינים את הרוטב: מחממים במחבת 100 גרם חמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד אשר הבצל הופך זהוב. מוסיפים את מיץ העגבניות, הריחן, המלח והפלפל ומבשלים כ-5 דקות.
-
- 2. מכינים את החציל למילוי: פורסים את החצילים לאורכם בעובי של 1 ס"מ. מערבבים קמח עם מלח ופלפל ומקמחים את פרוסות החציל. לאחר מכן טובלים את הפרוסות בביצים הטרופות. מחממים במחבת 100 גרם חמאה ו-1/2 כוס שמן זית, ומטגנים את פרוסות החציל, כאשר החציל הופך זהוב מוציאים ומניחים על נייר סופג.
-
- 3. מכינים את המלית: מפוררים את הכנען לכלי, מוסיפים 4 כפות מרוטב העגבניות שהכנו ומערבבים היטב.
-
- 4. ממלאים: מניחים כף מלית במרכז פרוסה של חציל ומגלגלים (ראה מתכון וידאו). מסדרים בתבנית האפייה, שופכים מעל את יתרת רוטב העגבניות ומפזרים פתיתי עמק. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות.
-
- 5. ניתן להפחית מהמתכון את כמות השומן על ידי צריבת החצילים במחבת פסים במקום טיגון. יש למרוח מעט שמן זית על המחבת.