פריטטה תירס ופולנטה
למנה, שמשלבת פריטטה ספרדית ופולנטה איטלקית ביחד, מומלץ להשתמש במחבת שמתאימה לתנור.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2כפותשמן זית
- בצל סגול קטן (קצוץ)
- 2שיני שום (קצוצות)
- ½1 כוסותחלב
- 4כפותפולנטה
- 4ביצים
- 50גרםגבינה צהובה מגוררת (אפשר גם יותר)
- 3תירס קלחים (גרעינים בלבד)
- עגבניה חתוכה לקוביות (או קישוא פרוס בקולפן)
- 2גבעוליבצל ירוק (פרוסות דקות)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פריטטה תירס ופולנטה?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל והשום.
- 3מוסיפים את החלב. כשהחלב על סף רתיחה מוסיפים את הפולנטה, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות עד שמתקבלת מחית סמיכה. מורידים מהאש.
- 4מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 5בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הגבינה, התירס, העגבניה ו/או הקישוא והבצל הירוק.
- 6מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב.
- 7מכניסים לתנור ואופים 20 דקות עד להזהבה, מוציאים ומגישים.