נושאים חמים

פריטטה תרד ובטטה

ביצה היא ללא ספק החלבון המושלם, כמו שהתכוון הטבע, ולדעתי, פריטטה היא אחת הדרכים הטעימות ליהנות ממנעמיו. וכל זה נכון כפליים כשמשתמשים בביצי חופש.

פריטטה תרד ובטטה (דנה מאירזון)
פריטטה תרד ובטטה (דנה מאירזון)

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 בטטה
  • שן שום פרוסה
  • כפית עלי טימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות עלי תרד
  • 6 ביצים
  • כף-שתיים יוגורט

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות.
  • 2. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את קוביות הבטטה עם טימין, שום, מלח ופלפל כ-5 דקות עד להשחמה.
  • 3. בינתיים טורפים ביצה עם יוגורט, מלח ופלפל.
  • 4. מפזרים את עלי התרד ויוצקים את בלילת הביצים, מטגנים (3-2 דקות) עד להתייצבות, הופכים על צלחת שקוטרה גדול מקוטר המחבת ומטגנים (עוד 1-2 דקות) מהצד השני. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  • 5. לחלופין אפשר לוותר על רעיון ההפיכה ולהשלים את ההכנה בתנור. לשם כך מטגנים את הפריטטה במחבת ללא ידיות או בעלת ידיות מתכתיות. בשלב שבו החלק התחתון מוכן מכניסים את המחבת ל-3 דקות לתנור שחומם מראש לגריל או לחום עליון ל-200 מעלות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת