- 1. מכינים את רוטב העגבניות הבסיסי: בסיר עמוק וכבד מחממים את רבע כוס השמן. מוסיפים פנימה את העגבניות ומכסים.
-
- 2. מבשלים כשעתיים על אש מאוד נמוכה. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 3. במחבת רחבה בעלת ידית ברזל מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל, והפלפל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
-
- 4. מוסיפים פנימה את עגבניות השרי והיין ומבשלים כדקה עד שהאלכוהול מתאדה מהסיר. מוסיפים את והתבלינים ואת רוטב העגבניות ומבשלים כעשר דקות. יש להקפיד לערבב על מנת למנוע מתחתית הסיר להישרף.
-
- 5. שוברים פנימה בזהירות את הביצים, בזו אחר זו ובעדינות בעזרת כף עץ משקיעים את החלמונים. לאחר שהחלבון מתייצב מעט, מוסיפים את פרוסות הנקניק ומכניסים את המחבת לתנור בחום גבוה מאוד למשך כ-8 דקות.
-
- 6. מגישים מיד עם לחם לבן טרי.