מרק קינואה אדומה עם פריטטת תרד וגבינת עזים
מרק קינואה אדומה (צילום: דניאל לילה)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 150 גרם קינואה אדומה
- 1 גזר חתוך לקוביות
- ראש סלרי קטן חתוך לקוביות
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום
- 1/2 כפית כמון טחון
- כפית זרעי כוסברה
- 100 מ"ל יין לבן
- 1 ליטר ציר עוף או ירקות
- כף קוניאק
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח
- פלפל
- 50 מ"ל שמנת
- 4 כפות שמן זית
- לקיש תרד:
- 1 ביצה
- 150 גרם תרד מאודה
- 150 גרם גבינת פטה עזים
- כוס חלב
- מלח
- פלפל
- 5 שיני שום קונפי (אופים שיני שום עם שמן זית 30-45 דקות בחום של 180 מעלות)
- לקישוט:
- דף פילו
- 100 גרם גבינת תום כבשים קשה
- 1. בסיר מטגנים קלות גזר, סלרי, בצל ושום כ-10 דקות. מוסיפים מלח ופלפל.
- 2. מוסיפים את התבלינים: הכמון, זרעי כוסברה ופפריקה ומטגנים כדקה.
- 3. מוסיפים את היין הלבן והקוניאק. מבשלים כדקה עד שמצטמצם.
- 4. מוסיפים את הקינואה, מערבבים. מוסיפים את הציר ומבשלים כשעה עד שהקינואה רכה.
- 5. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- 6. מכינים את הקיש: בקערה מערבבים את הביצה עם החלב, שיני השום, גבינת פטה עזים מגורדת והתרד המאודה והקצוץ. מוסיפים מלח ופלפל.
- 7. מערבבים את הכל ומכניסים לתבנית של 20 על 20, ששומנה היטב.
- 8. מכניסים לתנור ואופים בין 30-40 דקות, בחום של 180 מעלות.
- 9. לקישוט: חותכים את דפי הפילו לרבעים ומברישים בחמאה. מפזרים מעל את גבינת התום המגורדת.
- 10. מניחים על תבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-10 דקות, עד שהדפים משחימים. מוציאים ומניחים על רשת.
- 11. מרכיבים: מוזגים את המרק לקערות מרק. את הקיש חותכים לקוביות ומניחים במרק. מעל מניחים את עלה הפילו אפשר להניח בשלמותו או לשבור אותו ולפזר חתיכות קטנות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה