- 1. בסיר מטגנים קלות גזר, סלרי, בצל ושום כ-10 דקות. מוסיפים מלח ופלפל.
-
- 2. מוסיפים את התבלינים: הכמון, זרעי כוסברה ופפריקה ומטגנים כדקה.
-
- 3. מוסיפים את היין הלבן והקוניאק. מבשלים כדקה עד שמצטמצם.
-
- 4. מוסיפים את הקינואה, מערבבים. מוסיפים את הציר ומבשלים כשעה עד שהקינואה רכה.
-
- 5. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 6. מכינים את הקיש: בקערה מערבבים את הביצה עם החלב, שיני השום, גבינת פטה עזים מגורדת והתרד המאודה והקצוץ. מוסיפים מלח ופלפל.
-
- 7. מערבבים את הכל ומכניסים לתבנית של 20 על 20, ששומנה היטב.
-
- 8. מכניסים לתנור ואופים בין 30-40 דקות, בחום של 180 מעלות.
-
- 9. לקישוט: חותכים את דפי הפילו לרבעים ומברישים בחמאה. מפזרים מעל את גבינת התום המגורדת.
-
- 10. מניחים על תבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-10 דקות, עד שהדפים משחימים. מוציאים ומניחים על רשת.
-
- 11. מרכיבים: מוזגים את המרק לקערות מרק. את הקיש חותכים לקוביות ומניחים במרק. מעל מניחים את עלה הפילו אפשר להניח בשלמותו או לשבור אותו ולפזר חתיכות קטנות.