מתכונים חמים

מרק קינואה אדומה עם פריטטת תרד וגבינת עזים

מתכון מאת: ירון שנבל, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מרק קינואה אדומה (צילום: דניאל לילה)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 150 גרם קינואה אדומה
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • ראש סלרי קטן חתוך לקוביות
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • כפית זרעי כוסברה
  • 100 מ"ל יין לבן
  • 1 ליטר ציר עוף או ירקות
  • כף קוניאק
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל
  • 50 מ"ל שמנת
  • 4 כפות שמן זית
  • לקיש תרד:
  • 1 ביצה
  • 150 גרם תרד מאודה
  • 150 גרם גבינת פטה עזים
  • כוס חלב
  • מלח
  • פלפל
  • 5 שיני שום קונפי (אופים שיני שום עם שמן זית 30-45 דקות בחום של 180 מעלות)
  • לקישוט:
  • דף פילו
  • 100 גרם גבינת תום כבשים קשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מטגנים קלות גזר, סלרי, בצל ושום כ-10 דקות. מוסיפים מלח ופלפל.
  • 2. מוסיפים את התבלינים: הכמון, זרעי כוסברה ופפריקה ומטגנים כדקה.
  • 3. מוסיפים את היין הלבן והקוניאק. מבשלים כדקה עד שמצטמצם.
  • 4. מוסיפים את הקינואה, מערבבים. מוסיפים את הציר ומבשלים כשעה עד שהקינואה רכה.
  • 5. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 6. מכינים את הקיש: בקערה מערבבים את הביצה עם החלב, שיני השום, גבינת פטה עזים מגורדת והתרד המאודה והקצוץ. מוסיפים מלח ופלפל.
  • 7. מערבבים את הכל ומכניסים לתבנית של 20 על 20, ששומנה היטב.
  • 8. מכניסים לתנור ואופים בין 30-40 דקות, בחום של 180 מעלות.
  • 9. לקישוט: חותכים את דפי הפילו לרבעים ומברישים בחמאה. מפזרים מעל את גבינת התום המגורדת.
  • 10. מניחים על תבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-10 דקות, עד שהדפים משחימים. מוציאים ומניחים על רשת.
  • 11. מרכיבים: מוזגים את המרק לקערות מרק. את הקיש חותכים לקוביות ומניחים במרק. מעל מניחים את עלה הפילו – אפשר להניח בשלמותו או לשבור אותו ולפזר חתיכות קטנות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully