מתכונים חמים

קוקו סבזי

הקוקו היא מעין פריטטה פרסית, שנמצאת על הסקאלה בין חביתה לפשטידה. אורלי פלאי ברונשטיין מציעה לכם לשדרג את ארוחת הבוקר בארבעה צעדים פשוטים.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קוקו סבזי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-2 מנות:
  • 2 כוסות עלים ירוקים קצוצים (זה יכול להיות פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד)
  • 1 בצל מגורר
  • 1 תפוח אדמה מבושל ומגורר
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/4 פלפל אדום חריף קצוץ (לא חובה)
  • שמן לטיגון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
  • 2. מחממים מחבת טפלון עם שמן ומגלגלים אותו בתוכה לכיסוי הדפנות (למניעת הידבקות).
  • 3. יוצקים את התערובת ומטגנים על להבה בינונית במשך 4 דקות או עד שמרגישים שהתחתית יציבה כשמנסים להרים מעט. אם החלק העליון מאוד נוזלי אפשר להניח מכסה ולטגן עוד דקה.
  • 4. הופכים את הקוקו על צלחת ומחליקים אותה חזרה למחבת ומטגנים עוד דקה-שתיים.
  • 5. גיוונים: מוסיפים לתערובת 250 גרם בקר או עוף טחון. לקוקו חצילים: מחליפים את הירוקים ב-200 גרם חציל קלוי טבעי. אפשר גם להוסיף 200 גרם גבינה בולגרית או פטה, כוס פול ירוק מקולף פעמיים ומבושל, כוס גרגרי חומוס מבושלים, או כל מה שרוצים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully