וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוקו סבזי

הקוקו היא מעין פריטטה פרסית, שנמצאת על הסקאלה בין חביתה לפשטידה. אורלי פלאי ברונשטיין מציעה לכם לשדרג את ארוחת הבוקר בארבעה צעדים פשוטים.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

קוקו סבזי. נמרוד סונדרס
קוקו סבזי

מצרכים למתכון

  • ל-4-2 מנות:
  • 2 כוסות עלים ירוקים קצוצים (זה יכול להיות פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד)
  • 1 בצל מגורר
  • 1 תפוח אדמה מבושל ומגורר
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/4 פלפל אדום חריף קצוץ (לא חובה)
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
  • 2. מחממים מחבת טפלון עם שמן ומגלגלים אותו בתוכה לכיסוי הדפנות (למניעת הידבקות).
  • 3. יוצקים את התערובת ומטגנים על להבה בינונית במשך 4 דקות או עד שמרגישים שהתחתית יציבה כשמנסים להרים מעט. אם החלק העליון מאוד נוזלי אפשר להניח מכסה ולטגן עוד דקה.
  • 4. הופכים את הקוקו על צלחת ומחליקים אותה חזרה למחבת ומטגנים עוד דקה-שתיים.
  • 5. גיוונים: מוסיפים לתערובת 250 גרם בקר או עוף טחון. לקוקו חצילים: מחליפים את הירוקים ב-200 גרם חציל קלוי טבעי. אפשר גם להוסיף 200 גרם גבינה בולגרית או פטה, כוס פול ירוק מקולף פעמיים ומבושל, כוס גרגרי חומוס מבושלים, או כל מה שרוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully