- 1.למלית : מבשלים בסיר בינוני-קטן 300 מ"ל (כוס ורבע) מכמות החלב עם גרידת הלימון ומביאים לרתיחה. טורפים בקערה את יתרת החלב עם חלמונים, סוכר וקורנפלור לקבלת תערובת חלקה.
-
- 2. יוצקים את תערובת החלמונים לתוך החלב החם בהדרגה תוך כדי טריפה, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להתייצבות.
-
- 3. פותחים את הבצק המופשר על משטח העבודה. טורפים מעט את מלית הפטיסייר לריכוך, מורחים על הבצק בשכבה אחידה ומפזרים מעל את האוכמניות. מגלגלים את הבצק מצדו הרחב לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות של 3 ס"מ.
-
- 4. מסדרים את השבלולים בתבנית עגולה 26 ס"מ, מכסים בניילון נצמד רופף או במגבת נקייה ומתפיחים שעה-שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
-
- 5. מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים 50-45 דקות בתנור שחומם ל- 175 מעלות עד להשחמה יפה.
-
- 6.סירופ סוכר: בזמן אפיית העוגה מבשלים מים וסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-4 דקות ,מברישים את המאפה המוכן בסירופ.