- 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים במשך כמה שניות קמח, שמרים יבשים וסוכר. עוצרים ומוסיפים ביצים ומים.
-
- 2. מפעילים שוב את המיקסר ומעבדים את הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים בהדרגה את החמאה - כמה קוביות בכל פעם עד להטמעת כל החמאה בבצק.
-
- 3. מוסיפים מלח ופלפל, ומעבדים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ואפילו נוזלי.
-
- 4. מכסים את הכלי (ניתן להשאיר את הבצק במיקסר או להוציאו לקערה או כלי גדול) בשקית ניילון עם פתח קטן או חור לאוורור, ומעבירים למקרר ללילה.
-
- 5. מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 6. משטחים כל ירק בנפרד, בשכבה אחת, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט מלח ופלפל וצולים בתנור כ-10 דקות עד לריכוך והזהבה חלקיים. מוציאים ומצננים.
-
- 7. מכינים את המאפה: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של כ-4-5 מ"מ.
-
- 8. מערבבים יחד בצלוחית את שמן הזית עם הסחוג, ומורחים על הבצק.
-
- 9. מפזרים על הבצק בצל, בטטה, פטריות, בצל ירוק ואת הגבינות.
-
- 10. מגלגלים לרולדה (לרוחב, מהצלע הקצרה יותר) ומהדקים מעט ביד. בעזרת סכין חלקה חותכים את הרולדה לאורכה לשני חצאים. מפתלים את שני החצאים זה בזה כשהמילוי גלוי ופתוח כלפי מעלה. מרימים ומעבירים בזהירות לתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה. מתפיחים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות.
-
- 11. מחממים תנור ל-175 מעלות. מורחים את הביצה הטרופה בעדינות על גבי המאפה התפוח. מפזרים שומשום וקצח. אופים כ-1/2 שעה עד להזהבת הבצק. מגישים חם.