מתכונים חמים

מאפה במילוי גבינות וירקות

למה שלא תפנקו את עצמכם בארוחת בוקר שווה במיוחד לכבוד סוף השבוע? נעמה נויהאוז אופה לשבת מאפה שמרים מלוח במילוי גבינה וירקות צלויים, שיעשה לכם את השבת.

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מאפה שמרים במילוי גבינה וירקות של נעמה נויהאוז

מחשבון המרות

מצרכים

  • למאפה אחד גדול או 2 אישיים:
  • לבצק שמרים (צריך לנוח לילה במקרר לפני הרידוד):
  • 140 גרם קמח (1 כוס)
  • 3 גרם שמרים יבשים (כ-1 כפית, מומלץ לשקול)
  • 12 גרם סוכר (1 כף)
  • 2 ביצים M טרופות
  • 30 מ"ל מים קרים (2 כפות)
  • 90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • למילוי:
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ
  • 1 בצל גדול, חצוי ופרוס לטבעות בעובי של כ-5 מ"מ
  • 1 בטטה גדולה מקולפת, חצויה וחתוכה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ
  • 4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפיסות באורך 1 ס"מ
  • 100 גרם גבינת רוקפור חתוכה לפרוסות דקות או מפוררת ביד לגושים קטנים
  • 200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לפרוסות דקות
  • 1 כפית סחוג
  • 3 כפות שמן זית
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט שומשום
  • מעט קצח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים במשך כמה שניות קמח, שמרים יבשים וסוכר. עוצרים ומוסיפים ביצים ומים.
  • 2. מפעילים שוב את המיקסר ומעבדים את הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים בהדרגה את החמאה - כמה קוביות בכל פעם עד להטמעת כל החמאה בבצק.
  • 3. מוסיפים מלח ופלפל, ומעבדים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ואפילו נוזלי.
  • 4. מכסים את הכלי (ניתן להשאיר את הבצק במיקסר או להוציאו לקערה או כלי גדול) בשקית ניילון עם פתח קטן או חור לאוורור, ומעבירים למקרר ללילה.
  • 5. מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. משטחים כל ירק בנפרד, בשכבה אחת, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט מלח ופלפל וצולים בתנור כ-10 דקות עד לריכוך והזהבה חלקיים. מוציאים ומצננים.
  • 7. מכינים את המאפה: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של כ-4-5 מ"מ.
  • 8. מערבבים יחד בצלוחית את שמן הזית עם הסחוג, ומורחים על הבצק.
  • 9. מפזרים על הבצק בצל, בטטה, פטריות, בצל ירוק ואת הגבינות.
  • 10. מגלגלים לרולדה (לרוחב, מהצלע הקצרה יותר) ומהדקים מעט ביד. בעזרת סכין חלקה חותכים את הרולדה לאורכה לשני חצאים. מפתלים את שני החצאים זה בזה כשהמילוי גלוי ופתוח כלפי מעלה. מרימים ומעבירים בזהירות לתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה. מתפיחים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות.
  • 11. מחממים תנור ל-175 מעלות. מורחים את הביצה הטרופה בעדינות על גבי המאפה התפוח. מפזרים שומשום וקצח. אופים כ-1/2 שעה עד להזהבת הבצק. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully