- 1. חותכים את הבצל לטבעות בעובי חצי ס"מ ומפרידים לטבעות.
-
- 2. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את הקמח, הבירה והתבלינים לבלילה חלקה ללא גושים.
-
- 3. מערבבים בעזרת הידיים את טבעות הבצל עם הבלילה כך שכולן יכוסו היטב. רצוי לתת תוך כדי ערבוב כמה מעיכות קלות לטבעות כדי שחלקן ישברו מעט.
-
- 4. מחממים בסיר שיכול להכיל בקלות את חלת הבצל שמן לטיגון עמוק. רצוי להגיע לטמפרטורה של 180 מעלות.
-
- 5. מסדרים את תערובת הבצלים והבלילה בתוך קערית מרק (לקבלת צורה של חלה קטנה ועגולה), דוחסים מעט, מקרבים את הקערית לשמן הרותח ומחליקים בזריזות את תוכנה לתוך השמן. זהירות מהשמן הרותח! כדאי להיעזר בכף עץ עם ידית ארוכה כדי להחליק את התערובת לתוך השמן.
-
- 6. נותנים לתערובת 1-2 דקות לפני שהופכים בעזרת הכף את החלה לצידה השני.
-
- 7. כשהחלה מקבל גוון חום-זהוב ופריך משני הצדדים מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג ומתבלים שוב במלח ופלפל. מתנפלים וטורפים עם קטשופ או כל רוטב שאתם אוהבים.