מתכונים חמים

לחם בצל וצ'דר אנגלי

מתכון מאת: אסף לוי, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

לחם בצל וצ'דר אנגלי (צילום: לירז אלה)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 כיכרות:
  • 1 קילו קמח לחם
  • 75 גרם קמח מלא, טחון גס
  • 584 גרם מים
  • 300 גרם מחמצת
  • 62 גרם גרעיני חיטה שבורים
  • 62 גרם גרעיני שיפון שבורים
  • 500 גרם בצל לבן, מטוגן ומסונן מהשמן
  • 25 גרם מלח
  • 370 גרם גבינת צ'דר מיושנת ומגוררת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים, למעט בצל מטוגן, מלח וגבינת צ'דר.
  • 2. לשים את החומרים במשך כ-4 דקות, ומשאירים את הבצק לנוח כ-20 דקות, כדי שכל הנוזלים ייספגו. לאחר מכן מוסיפים את המלח, הבצל וגבינת הצ'דר, ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה. מניחים את הקערה מכוסה לשעה אחת בטמפרטורת החדר.
  • 3. מחלקים את הבצק ליחידות של 850 גרם, מכדררים ומכסים בניילון נצמד. אחרי מנוחה של כ-20 דקות בטמפרטורת החדר, יוצרים צורת כיכר מוארכת ומכניסים לסלסילות התפחה מוארכות, כשצדו החלק של הכיכר מונח כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 16-18 שעות.
  • 4. למחרת מוציאים מהמקרר ומניחים לבצק להגיע לטמפרטורת החדר. הבצק צריך להכפיל את נפחו פי 1/2 1 מגודלו המקורי.
  • 5. מחממים תנור שהונחה בו אבן שמוט ל-220 מעלות. הופכים את הלחם על מרית אפייה, ומחליקים אל אבן השמוט. מרססים בתנור מעט מים על מנת להחדיר לו לחות, ואופים כ-40-50 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully