- 1. מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים אליו את השמרים היבשים ואת הסוכר ומערבבים. יוצרים גומה בקמח.
-
- 2. קוצצים גס את עשבי התיבול, מגררים את הגבינה ומוסיפים הכל לקערה. מוסיפים גם את שמן הזית.
-
- 3. מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי ערבוב בכף, עד שנוצר בצק. מוסיפים גם את המלח ומערבבים אותו אל תוך הבצק.
-
- 4. על משטח מקומח קלות, לשים את הבצק במשך כעשר דקות, עד שהוא נהיה חלק, רך וגמיש מאוד.
-
- 5. משמנים קערה במעט שמן זית ומגלגלים בה את הבצק כך שיצופה בשמן מכל צדדיו. מניחים את הבצק בקערה, מכסים אותה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה בטמפרטורת החדר.
-
- 6. מוציאים את הבצק שתפח למשטח ולשים אותו כדקה עד שיחזור לגודלו המקורי.
-
- 7. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומעצבים מכל חלק כדור מהודק. מניחים את הכדורים על נייר אפיה בתבנית שטוחה במרחק של כ-10 ס"מ זה מזה, ומשטחים אותם מעט באצבעות. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-45 דקות בטמפרטורת החדר.
-
-
- 8. לציפוי: מערבבים את השמן והמים לתחליב אחיד ומברישים בעדינות את פני הכיכרות שתפחו. בסכין חדה מאוד, חורצים 1-3 חתכים בראש כל כיכר, בעומק של כ-1 ס"מ.
-
- 9. אופים את הכיכרות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, במשך כ-45 דקות, עד שהן ישחימו ונקישה על תחתיתן תשמיע צליל חלול.
-
- 10. מוציאים את הכיכרות מהתנור ומצננים אותן על רשת.
-
- גיוון: אפשר להשתמש בעשבי תיבול אחרים. לא מומלץ לערבב ביחד מספר עשבים בעלי טעם דומיננטי שונה, כמו למשל בזיליקום ורוזמרין. אפשר להחליף את גבינת העזים בגבינה חצי רכה אחרת.