וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם עשבי תיבול וגבינת עזים

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

לחם על רשת  ( סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה
לחם על רשת ( סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • 5 כוסות קמח לחם לבן (700 גרם)
  • 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים*)
  • 2 כפות סוכר
  • 100 גרם גבינת עזים מגוררת
  • עשבי תיבול טריים קצוצים, כף אחת מכל סוג: טימין, פטרוזיליה, מיורן, עירית
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ 1 כוס מים פושרים (370 מ"ל)
  • 1 כף מלח
  • לציפוי:
  • כף שמן זית
  • כף מים
  • * אם משתמשים בשמרים טריים, יש להמיסם עם כפית סוכר בחצי כוס מתוך כמות המים שבמתכון ולהמתין מספר דקות לתסיסה. את העיסה התוססת מוסיפים לקמח וממשיכים כמו שכתוב במתכון למטה.

אופן ההכנה

  • 1. מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים אליו את השמרים היבשים ואת הסוכר ומערבבים. יוצרים גומה בקמח.
  • 2. קוצצים גס את עשבי התיבול, מגררים את הגבינה ומוסיפים הכל לקערה. מוסיפים גם את שמן הזית.
  • 3. מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי ערבוב בכף, עד שנוצר בצק. מוסיפים גם את המלח ומערבבים אותו אל תוך הבצק.
  • 4. על משטח מקומח קלות, לשים את הבצק במשך כעשר דקות, עד שהוא נהיה חלק, רך וגמיש מאוד.
  • 5. משמנים קערה במעט שמן זית ומגלגלים בה את הבצק כך שיצופה בשמן מכל צדדיו. מניחים את הבצק בקערה, מכסים אותה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה בטמפרטורת החדר.
  • 6. מוציאים את הבצק שתפח למשטח ולשים אותו כדקה עד שיחזור לגודלו המקורי.
  • 7. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומעצבים מכל חלק כדור מהודק. מניחים את הכדורים על נייר אפיה בתבנית שטוחה במרחק של כ-10 ס"מ זה מזה, ומשטחים אותם מעט באצבעות. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-45 דקות בטמפרטורת החדר.
  • 8. לציפוי: מערבבים את השמן והמים לתחליב אחיד ומברישים בעדינות את פני הכיכרות שתפחו. בסכין חדה מאוד, חורצים 1-3 חתכים בראש כל כיכר, בעומק של כ-1 ס"מ.
  • 9. אופים את הכיכרות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, במשך כ-45 דקות, עד שהן ישחימו ונקישה על תחתיתן תשמיע צליל חלול.
  • 10. מוציאים את הכיכרות מהתנור ומצננים אותן על רשת.
  • גיוון: אפשר להשתמש בעשבי תיבול אחרים. לא מומלץ לערבב ביחד מספר עשבים בעלי טעם דומיננטי שונה, כמו למשל בזיליקום ורוזמרין. אפשר להחליף את גבינת העזים בגבינה חצי רכה אחרת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully