וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה אנטיפסטי

באדיבות רשת "לחם ארז"

מתכון מאת: מערכת וואלה

מאפה אנטיפסטי. דניאל לילה
מאפה אנטיפסטי

מצרכים למתכון

  • מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק אורך 26 ס"מ
  • רכיבים לבצק שמרים:
  • 500 גר' קמח
  • 3/4 כוס חלב
  • 50 גר' חמאה רכה
  • 30 גר' שמרים טריים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • מעט מלח
  • רכיבים למילוי האנטיפסטי:
  • 100 גר' ממרח צ'ימצ'ורי של לחם ארז
  • 50 גר' קוביות גסות של חציל בלאדי-אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
  • 130 גר' קוביות גסות של בטטה -אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
  • 40 גר' גבינה צהובה מגורדת
  • 10 גר' שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמח עם מלח בתוך קערת המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב של כ-5 דק' במהירות בינונית עד קבלת בצק במרקם חלק.
  • 2. מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים על תחתית שיש מקומחת, מורחים בשמן ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות. לאחר מכן, מרדדים את הבצק לגודל 26X10 ס"מ, מורחים את ממרח הצ'ימצ'ורי ומפזרים מעל את קוביות הבטטה והחציל בצורה שווה.
  • 3. בחלקו התחתון של הבצק, מפזרים את הגבינה ומגלגלים את הבצק כלפי פנים עד שהחתך נמצא בתחתית המאפה. מכניסים לתבנית אפיה.
  • 4. מתפיחים במקום חמים מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח, מורחים ביצה ומפזרים את השומשום מעל, ניתן לחרוץ חריצים אלכסוניים בבצק לפני האפייה.
  • 5. אופים כ- 40 דק' בחום של 140 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully