מאפה אנטיפסטי
באדיבות רשת "לחם ארז"
מאפה אנטיפסטי (צילום: דניאל לילה)
מחשבון המרות
- מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק אורך 26 ס"מ
- רכיבים לבצק שמרים:
- 500 גר' קמח
- 3/4 כוס חלב
- 50 גר' חמאה רכה
- 30 גר' שמרים טריים
- 3 כפות סוכר
- 2 ביצים
- מעט מלח
- רכיבים למילוי האנטיפסטי:
- 100 גר' ממרח צ'ימצ'ורי של לחם ארז
- 50 גר' קוביות גסות של חציל בלאדי-אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
- 130 גר' קוביות גסות של בטטה -אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
- 40 גר' גבינה צהובה מגורדת
- 10 גר' שומשום
- 1. מערבבים את הקמח עם מלח בתוך קערת המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב של כ-5 דק' במהירות בינונית עד קבלת בצק במרקם חלק.
- 2. מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים על תחתית שיש מקומחת, מורחים בשמן ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות. לאחר מכן, מרדדים את הבצק לגודל 26X10 ס"מ, מורחים את ממרח הצ'ימצ'ורי ומפזרים מעל את קוביות הבטטה והחציל בצורה שווה.
- 3. בחלקו התחתון של הבצק, מפזרים את הגבינה ומגלגלים את הבצק כלפי פנים עד שהחתך נמצא בתחתית המאפה. מכניסים לתבנית אפיה.
- 4. מתפיחים במקום חמים מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח, מורחים ביצה ומפזרים את השומשום מעל, ניתן לחרוץ חריצים אלכסוניים בבצק לפני האפייה.
- 5. אופים כ- 40 דק' בחום של 140 מעלות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה