פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה אנטיפסטי

      באדיבות רשת "לחם ארז"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפה אנטיפסטי (דניאל לילה)
      מאפה אנטיפסטי (דניאל לילה)

      מצרכים

      • מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק אורך 26 ס"מ
      • רכיבים לבצק שמרים:
      • 500 גר' קמח
      • 3/4 כוס חלב
      • 50 גר' חמאה רכה
      • 30 גר' שמרים טריים
      • 3 כפות סוכר
      • 2 ביצים
      • מעט מלח
      • רכיבים למילוי האנטיפסטי:
      • 100 גר' ממרח צ'ימצ'ורי של לחם ארז
      • 50 גר' קוביות גסות של חציל בלאדי-אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
      • 130 גר' קוביות גסות של בטטה -אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
      • 40 גר' גבינה צהובה מגורדת
      • 10 גר' שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את הקמח עם מלח בתוך קערת המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב של כ-5 דק' במהירות בינונית עד קבלת בצק במרקם חלק.
      • 2. מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים על תחתית שיש מקומחת, מורחים בשמן ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות. לאחר מכן, מרדדים את הבצק לגודל 26X10 ס"מ, מורחים את ממרח הצ'ימצ'ורי ומפזרים מעל את קוביות הבטטה והחציל בצורה שווה.
      • 3. בחלקו התחתון של הבצק, מפזרים את הגבינה ומגלגלים את הבצק כלפי פנים עד שהחתך נמצא בתחתית המאפה. מכניסים לתבנית אפיה.
      • 4. מתפיחים במקום חמים מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח, מורחים ביצה ומפזרים את השומשום מעל, ניתן לחרוץ חריצים אלכסוניים בבצק לפני האפייה.
      • 5. אופים כ- 40 דק' בחום של 140 מעלות.

      מתכונים נוספים

      מאפה אנטיפסטי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -