וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוחי עץ ודבש

עוגת תפוחי עץ ודבש של השף עומר בן-גל ממסעדת לילית

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת דבש ותפוחי עץ של מסעדת לילית.
עוגת דבש ותפוחי עץ של מסעדת לילית

מצרכים למתכון

  • 350 מ"ל שמן
  • 130 גרם סוכר חום
  • 250 מ"ל דבש
  • 3 ביצים
  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 750 גרם תפוחי עץ לפני קילוף
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 1 כפיות תערובת תבלינים:
  • 25 גרם קינמון טחון
  • 8 גרם ציפורן טחון
  • 8 גרם ג'ינג'ר טחון
  • 3 גרם מוסקט טחון
  • 3 גרם הל טחון
  • לסירופ:
  • 60 גרם דבש
  • 40 גרם סילאן
  • 250 מ"ל מים
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 2 כפיות סוכר לבן
  • 4 כפות ויסקי

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים למיקסר במהירות נמוכה את השמן והסוכר, מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת אחרי השניה.
  • 2. קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל סנטימטר.
  • 3. מערבבים בקערה קמח, סודה לשתיה, מלח ותערובת תבלינים ומוסיפים לתערובת הביצים.
  • 4. מוסיפים את האגוזים.
  • 5. מוסיפים את תפוחי העץ ובוחשים ידנית.
  • 6. מעבירים לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 45 דקות.
  • הסירופ:
  • 1. מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ בסיר.
  • 2. מצננים ויוצקים על כל העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully