עוגת תפוחי עץ ודבש
עוגת תפוחי עץ ודבש של השף עומר בן-גל ממסעדת לילית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 350 מ"ל שמן
- 130 גרם סוכר חום
- 250 מ"ל דבש
- 3 ביצים
- 1/2 3 כוסות קמח
- 1 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 750 גרם תפוחי עץ לפני קילוף
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 1 כפיות תערובת תבלינים:
- 25 גרם קינמון טחון
- 8 גרם ציפורן טחון
- 8 גרם ג'ינג'ר טחון
- 3 גרם מוסקט טחון
- 3 גרם הל טחון
- לסירופ:
- 60 גרם דבש
- 40 גרם סילאן
- 250 מ"ל מים
- 2 כפיות סוכר חום
- 2 כפיות סוכר לבן
- 4 כפות ויסקי
אופן ההכנה
- 1. מכניסים למיקסר במהירות נמוכה את השמן והסוכר, מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת אחרי השניה.
- 2. קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל סנטימטר.
- 3. מערבבים בקערה קמח, סודה לשתיה, מלח ותערובת תבלינים ומוסיפים לתערובת הביצים.
- 4. מוסיפים את האגוזים.
- 5. מוסיפים את תפוחי העץ ובוחשים ידנית.
- 6. מעבירים לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 45 דקות.
- הסירופ:
- 1. מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ בסיר.
- 2. מצננים ויוצקים על כל העוגה.