צ'ורוס נדיר ורוטב שוקולד

קינוח אביבי של השף שגב משה

מתכון מאת: שגב משה, מערכת וואלה!
מהשוק למטבח- שגב משה. צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו,
מהשוק למטבח- שגב משה(צילום: צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו)

מצרכים

  • 2 כוסות מים או חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 6 ביצים
  • שמן לטיגון
  • סוכר לציפוי
  • לרוטב שוקולד:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים לסיר את החלב או המים, מוסיפים את הסוכר, החמאה והמלח ומביאים לרתיחה.
  • 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 3. מסירים מהאש ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מערבלים 5-4 דקות במהירות בינונית, כדי שהבצק הצטנן.
  • 4. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד. אחרי הוספת כל ביצה מערבלים היטב.
  • 5. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים נחשים ארוכים על תבנית. מעבירים למקפיא לשעה.
  • 6. להכנת רוטב השוקולד, בסיר קטן מחממים את השמנת ומוסיפים את השוקולד וריבת החלב. מערבבים לקבלת רוטב אחיד ומסירים מהאש.
  • 7. להגשה, בסיר גדול מחממים שמן תירס או קנולה ומטגנים קפוא, הישר מהמקפיא, עד הזהבה עמוקה. בעזרת כף מחוררת מעבירים לנייר סופג ומצפים בסוכר. מגישים מיד ובצד רוטב השוקולד.
  • שימו לב: אפשר לזלף ישר לתוך השמן מבלי להכניס למקפיא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully