צ'ורוס

מתכון של השף אורן ירושלמי, מסעדת הסקאלה

מתכון מאת: מערכת וואלה!
צ'ורוס. דן פרץ,
צ'ורוס(צילום: דן פרץ)

מצרכים

  • 80 גרם חמאה
  • 300 מ"ל מים
  • 1/2 כוס פחות שתי כפות (80 גרם) סוכר
  • 1 כוס + 3.5 כפות (175 גרם) קמח
  • 4 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק
  • סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו
  • לגנאש:
  • 200 מ"ל חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מבשלים את החמאה והמים ומביאים לרתיחה.
  • 2. מוסיפים את הקמח והסוכר, ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • 3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות, עד לצינון התערובת.
  • 4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל הוספה.
  • 5. מחממים שמן לטיגון עמוק, ומעבירים את התערובת לתוך שק זילוף עם צנתר משונן ורחב.
  • 6. מותחים מעל הסיר חוט שפגאט. מזלפים לתוך השמן החם חתיכות מהבצק וחותכים בעזרת החוט המתוח. מטגנים עד שהבצק יזהיב. מטגנים כך את יתר הבצק.
  • 7. מוציאים ומעבירים לנייר סופג. מפזרים סוכר וקינמון.
  • 8. להכנת הגנאש: מניחים בתוך סיר קטן חלב ושמנת, מביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מניחים בקערה עמידה בחום את השוקולד.
  • 9. יוצקים מעל את הנוזל החם, מכסים ל-3 דקות בניילון נצמד, לאחר 3 דקות מורידים את הכיסוי, מערבבים בעזרת מטרפה למסה הומוגנית ומגישים חם לצד הצ'ורוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully