- 1. מחממים כמות נאה של שמן בסיר בינוני. מהי כמה נאה?! בערך 3 ס"מ. כמה מחממים?! אם יש טרמומטר לעניין מחממים עד ל- 180 מעלות, אם אין - לא נורא! מחממים עד שנראה חם ומנסים. הטריק הוא לתת לסופגניות מספיק זמן בשמן, בכדי שיתבשלו היטב בפנים. זה לוקח שתיים שלוש דקות. אחרי הנגלה הראשונה בודקים. אם טוב - יופי! אם לא, נותנים לשמן להתקרר מעט ומנסים שוב.
-
- 2. מנפים את החומרים היבשים לקערה גדולה. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבי לקבלת בצק דביק ואחיד.
-
- 3. בעזרת כפית, לוקחים תערובת בצק ומורידים בזהירות לשמן החם בעזרת כפית נוספת, או בעזרת האצבע - למתקדמים. הסופגניות מתנפחות ואתם לא רוצים בצק נא בפנים - אז לא לעשות אותן גדולות מדי.
-
- 4. מוציאים בעזרת כף מחוררת למשטח מרופד בנייר סופג. מגישים מיד עם אבקת סוכר או מתחילים להפעיל את הדמיון...
-
- 5. למי שרוצה להכין זיגוג: מנפים את אבקת הסוכר. מערבבים היטב ולא מתייאשים, גם כשנדמה שאין מספיק נוזלים. בסוף זה נהיה עיסה חלקה ונוזלית מספיק. אם מוסיפים עוד עוד נוזל, הזיגוג לא יקרש.
-
- במידה ונראה נוזלי מדי, אפשר תמיד להוסיף עוד מעט אבקת סוכר.