- 1. להשרות את הצימוקים ברום/ברנדי לפחות לכ-½ שעה.
- מערבבים את הקמח השמרית, המשפר, הסוכר והמלח ועושים גומה.
-
- 2. מוסיפים את החמאה המומסת, החלב וגרידת הלימון לתוך הגומה.
-
- 3. מערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את הצימוקים יחד עם הרום ומערבבים עד פיזור אחיד של הצימוקים בבלילה.
-
- 4. משהים לחצי שעה.
-
- 5. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק (180ºC).
-
- 6. בעזרת 2 כפות משומנות לוקחים כמות של כף מהבלילה ומחליקים אותה בעזרת הכף השניה לתוך השמן.
-
- 7. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
-
- 8. מניחים על נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר.
-
- 9. מקציפים את השמנת עם סוכר הוניל ומגישים את הסופגניה בתוספת קצפת.