סופגניה הולנדית (אוליבולן)

מתכון מאת: שמרית
סופגניה הולנדית.
סופגניה הולנדית

מצרכים

  • ל-20 סופגניות:
  • ½1 כוסות (250 גרם) קמח לבן מנופה
  • ½ שקית או קוביה שמרית (25 גרם)
  • ½ שקית משפר לאפייה ביתית (25 גרם)
  • ¼ כוס (50 גר') סוכר
  • 25 גר' חמאה/מרגרינה מומסת
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים/חלב
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 כוס (125 גרם) צימוקים בהירים
  • ¼ כוס רום/ברנדי איכותי
  • קורט מלח
  • שמן לטיגון עמוק
  • לקישוט:
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. להשרות את הצימוקים ברום/ברנדי לפחות לכ-½ שעה.
  • מערבבים את הקמח השמרית, המשפר, הסוכר והמלח ועושים גומה.
  • 2. מוסיפים את החמאה המומסת, החלב וגרידת הלימון לתוך הגומה.
  • 3. מערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בלילה חלקה.
  • מוסיפים את הצימוקים יחד עם הרום ומערבבים עד פיזור אחיד של הצימוקים בבלילה.
  • 4. משהים לחצי שעה.
  • 5. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק (180ºC).
  • 6. בעזרת 2 כפות משומנות לוקחים כמות של כף מהבלילה ומחליקים אותה בעזרת הכף השניה לתוך השמן.
  • 7. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  • 8. מניחים על נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר.
  • 9. מקציפים את השמנת עם סוכר הוניל ומגישים את הסופגניה בתוספת קצפת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully