מתכונים חמים

עלי גפן של עומר מילר

מהיום, לא צריך יותר ללכת למסעדות מזרחיות, או לקנות עלי גפן קנויים. שף עומר מילר, ממסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" מסביר לכם איך להכין את עלה הגפן המושלם.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 50 עלי גפן למילוי (ניתן להשתמש בעלים מצנצנת אך יש לשטוף היטב במים קודם)
  • מילוי:
  • 2 כוסות אורז
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 צרור שמיר קצוץ
  • 1 צרור נענע קצוצה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 4 כפות רכז רימונים
  • מלח פלפל
  • לבישול:
  • ציר ירקות/מים לכיסוי
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 1 לימון סחוט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 2. על משטח עבודה מסדרים את העלים כשצדם החלק והיפה פונה כלפי מטה. ממלאים כל עלה במעט (ככף) מתערובת המילוי ומגלגלים לכדי צורת סיגר. חוזרים על הפעולה זו עם כל העלים. בעת המילוי יש לשים לב לא לדחוס מדי את העלה, משום שהאורז מתנפח בזמן הבישול.
  • 3. מרפדים בצפיפות תחתית של מחבת או סיר רחב בעלי גפן קרועים שנותרו ומסדרים מעליהם את העלים הממולאים.
  • 4.יוצקים את נוזלי הבישול, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי וטועמים.
  • 5. בהגשה מזיפים על המנה מעט מהרוטב שנוצר ומגישים עם יוגורט או לבנה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully