וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלי גפן של עומר מילר

מהיום, לא צריך יותר ללכת למסעדות מזרחיות, או לקנות עלי גפן קנויים. שף עומר מילר, ממסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" מסביר לכם איך להכין את עלה הגפן המושלם.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 50 עלי גפן למילוי (ניתן להשתמש בעלים מצנצנת אך יש לשטוף היטב במים קודם)
  • מילוי:
  • 2 כוסות אורז
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 צרור שמיר קצוץ
  • 1 צרור נענע קצוצה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 4 כפות רכז רימונים
  • מלח פלפל
  • לבישול:
  • ציר ירקות/מים לכיסוי
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 1 לימון סחוט

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 2. על משטח עבודה מסדרים את העלים כשצדם החלק והיפה פונה כלפי מטה. ממלאים כל עלה במעט (ככף) מתערובת המילוי ומגלגלים לכדי צורת סיגר. חוזרים על הפעולה זו עם כל העלים. בעת המילוי יש לשים לב לא לדחוס מדי את העלה, משום שהאורז מתנפח בזמן הבישול.
  • 3. מרפדים בצפיפות תחתית של מחבת או סיר רחב בעלי גפן קרועים שנותרו ומסדרים מעליהם את העלים הממולאים.
  • 4.יוצקים את נוזלי הבישול, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי וטועמים.
  • 5. בהגשה מזיפים על המנה מעט מהרוטב שנוצר ומגישים עם יוגורט או לבנה.
  • עלי גפן ממולאים גבינה

  • עלי גפן ממולאים בקוסקוס

  • עלי גפן במילוי אורז ובשר כבש

  • מ'חמר: ממולאים טוניסאיים

  • עלי גפן במילוי קונפי דג

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • מתכון לבול (קערת) אורז פטריות, אדממה ונבטים

  • טורטליני ריקוטה ומנגולד

  • פירות יבשים במלית בשר ואגוזי מלך

  • סלט אטריות רענן

  • סלקים ממולאים חיטה ובשר ברוטב רימונים

  • דלעת ערמונים במילוי בשר

  • רייסרול גריסים וגוג'י ברי

  • כרוב ממולא בטלה, פיסטוק וחצילים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully