קרפ סוזט - חביתיות תפוז בוערות
מתכון מתוך "ספר הבישול הקטן גדול"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 1 כמות מתכון קרפים בסיסי (מתכון משמאל)
- 9 כפות גראנד מארינייר
- 12 קוביות סוכר
- 1 תפוז
- 1 לימון
- 125 גרם חמאה
- 250 מ"ל מיץ תפוזים טרי
- 1 כף קליפת תפוז מגוררת
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 4 כפות סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מכינים בלילה ומוסיפים 1 כף ליקר לתערובת.
- 2. משפשפים את קוביות הסוכר בלימון ובתפוז ומניחים בצד 15 דקות. הסוכר מתבשם כך בשמן הדרים.
- 3. בסיר גדול מניחים קוביות סוכר עם חמאה, מיץ תפוזים, קליפת תפוז וקליפת לימון ומחממים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מבשלים 5 דקות ומוסיפים 4 כפות ליקר.
- 4. טובלים כל קרפ ברוטב, מקפלים לארבע ומניחים על צלחת הגשה חסינת אש. זורים סוכר ויוצקים את שאר הליקר.
- 5. בזהירות רבה, באמצעות גפרור ארוך, מדליקים את הליקר, מגישים בוער.