וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אפרסמון עם קוסקוס

מתכון דיאטטי של השף של אחוזת "יערות הכרמל"

מתכון מאת: מערכת וואלה

אפרסמון במילוי קוסקוס של יערות הכרמל.
אפרסמון במילוי קוסקוס של יערות הכרמל

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 4 אפרסמונים
  • ¼ שקית קוסקוס
  • אפרסק
  • שזיף
  • 25 גרם שבבי שקדים קלויים
  • כף דבש
  • ½ כפית קינמון
  • 20 גר' ג'ינג'ר מגורר
  • 30 גרם סוכר דמררה
  • תרסיס שמן
  • לרוטב רימונים:
  • כוס מיץ רימונים
  • 1 כף דבש
  • קמצוץ ג'ינג'ר

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את האפרסמונים ומוציאים את התוכן שלהם בעזרת כפית פריזיין.
  • 2. קוצצים את תוכן האפרסמונים לקוביות.
  • 3. מורחים את האפרסמונים בשמן זית או מרססים בתרסיס שמן ומפזרים מעט סוכר חום.
  • 4. צולים את האפרסמונים בתנור למשך 5 דקות בטמפרטורה של 80 מעלות ומצננים.
  • 5. מבשלים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן .
  • 6. חותכים את השזיף והאפרסק לקוביות קטנות ומערבבים עם הקוסקוס המבושל.
  • 7. מוסיפים דבש, ג'ינג'ר, קינמון ושקדים ומערבבים היטב.
  • 8. ממלאים את האפרסמונים בתערובת הקוסקוס ואופים בתנור ב 160 מעלות כ-20 דקות.
  • 9. מכינים את הרוטב: מבשלים את כל החומרים בסיר על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך. יוצקים על האפרסמונים.
  • ערכים תזונתיים למנה:
  • קלוריות: כ 255 קל' חלבונים: כ 4 גר' שומן: כ 30 גר' פחמימות: כ 50 גר'

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully