סלט ענבים, קוסקוס ורוקפור
מתכון דיאטטי של אחוזת "יערות הכרמל"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 2 אשכולות ענבים (כ-50 ענבים)
- 50 גרם גבינת רוקפור
- 50 גרם אגוזי פקאן
- גבעול סלרי חתוך לרצועות
- חופן עלי בייבי
- 90 גרם קוסקוס (כ ¼ שקית)
- לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית חרדל
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 1 כפית סילאן
- מלח, פלפל
- 2 עלי בזיליקום
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקוסקוס בהתאם להוראות היצרן ומניחים בצד לצינון.
- 2. חותכים את הענבים לחצאים ואת הגבינה לקוביות של 1*1 ס"מ.
- 3. מניחים בקערה את עלי הבייבי, הסלרי, הגבינה, הקוסקוס ואגוזי הפקאן.
- 4. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
- ערכים תזונתיים למנה:
- קלוריות: 332 קל' חלבונים: 6.5 גר' פחמימות: 32 גר' שומנים: 19.5 גר'