סלט פירות הדר אלג'יראי
הבשלן יוסף דנן עם מתכון לסלט קליל ומרענן המשלב פירות הדר עסיסיים עם זיתים ועשבי תיבול ירוקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקערת סלט עבור 4-6 סועדים:
- 2 אשכוליות אדומות
- 3 תפוזים
- 4-6 שיני שום
- צרור פטרוזיליה
- 4-5 בצלים ירוקים ללא הזנבות הירוקים
- זיתים שחורים עם הגרעין כבושים במלח (מצומקים)
- שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את האשכוליות והתפוזים ומפלטים אותם. מקלפים גם את הקליפה הלבנה והמרירה בעיקר זו שבין הפלחים של האשכולית עד לקבלת פלחים נקיים.
- 2. מניחים את פלחי פירות ההדר במסננת מעל קערה ונותנים לפרי להגיר נוזלים במשך 10 דקות לפחות. את המיץ שניגר מוזגים לכוס ושותים.
- 3. בינתיים קוצצים את שיני השום, הפטרוזיליה והבצל הירוק.
- 4. מערבבים יחד בקערה את הפרי עם השום, הירוקים והזיתים השחורים ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.